Кућа Добрих Вести

Login

Дер пети у Атини и четврти у генералном пласману на трци "Око Грчке"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

grcka-logo-uvodnaСрпски репрезентативац Жолт Дер заузео је пето место у спринту на циљу последње пете етапе трке “Око Грчке”(категорија 2.2) од Коринта до Атине (104 км). У генералном пласману Србија има два возача у десет, Дер је четврти а Небојша Јовановић девети.

- Етапа је била изузетно брза, преко 46 километра на час јер смо имали ветар у леђа, али је Дер поново показао да је у одличној форми – каже селектор Радиша Чубрић.

- Изузетно сам задовољан, друго место Јовановића у трећој етапи и четврто место Дера у укупном пласману су за сваку похвалу. Такође, сви репрезентативци су завршили трку и треба честитати и младим возачима Марку Станковићу, Николи Козомари, Ђорђу Стевановићу у Дејану Марићу. Уз репрезентацију су били и масер Пери и механичар Божа Јовановић и њихов допринос овим одличним резултатима је изузетан. На трци смо били са новим аутомобилом шкода нашег спонзора “Ауто куће Чачак”. Трка је била добро организована, смештај у сјајним хотелима и одлична храна.

У последњој, петој, етапи сјајно је возио Стевановић, који је био у бегу до десет километра пре циља, када су бегунце уловили и караван је скоро цео ушао у уске улице центра Атине, па се возио прави слалом до циља у близини Омоније. У спринту групе од десет бициклиста славио је Енрико Роси (Италија, Меридиана тим) у времену 2:14,41 часова. Други је био Жаокин Собрино (Шпанија, Таблвер) а трећи Грк Харалампос Кастрантас (Гиос Кастро).

Пласман осталих српских бициклиста у петој етапи:

5. Дер Жолт (репрезентација),

9. Светислав Благојевић (БСК Бања Лука) – обојица у времену првог,

19. Горан Шмелцеровић (БСК) + 1 секунд,

29. Небојша Јовановић,

34. Дејан Марић,

36. Никола Козомара (сви репрезентација),

41. Драган Спасић (Хемус Тројан Бугарска),

61. Марко Станкови (репрезентација)- сви + 1 секунд,

72. Ђорђе Стевановић (репрезентација) +53 секунде итд.

Роберт Врецер (Словенија, Ворарлберг- Аустрија) освојио је прво место у генералном пласману носећи жуту мајицу старт – циљ, у времену 16:40,54 часова.
Давиде Ребелин (Италија, Меридиана) је био други са три секунде заостатка, док је трећи трку завршио Грк Јоанис Тамуридис (Таблвер) са 56 секунди слабијим временом.

Дер на четвртом месту је имао 3,08 минута заостатка.

Позиције осталих српских бициклиста у генералном пласману:

9. Јовановић + 4,08, 26. Благојевић + 8,32, 33. Шмелцеровић,

34. Спасић обојица + 11,26, 51. Станковић + 31,05,

52. Стевановић + 31,46, 58. Марић + 38,09,

69. Козомара + 49,56 минута слабије време.

Јовановић је био други у трећој етапи и четврти у другој, Дер је био два пута четврти у првој и четвртој етапи и једном пети у петој етапи. Дер је за четврто
место у коначном пласману добио 12 бодова, а Небојша Јовановић је зарадио пет бодова за друго место у трећој етапи.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 05 јун 2012 13:16
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија