A+ A A-

Поњавић одредио састав за Македонце

Оцените овај чланак
(0 гласова)

kuglanjebranetituluseniorisrbijeБЕОГРАД - Милош Поњавић, професор, селектор мушке сениорске куглашке репрезентације Србије, двоструког шампиона света (2009. и 2011). Одредио је кандидате за пријатељски меч са Македонијом у Крушевцу 27. и 28. априла.


На списку су Јован Ћалић и Вилмош Заварко (Спорт, Подберзова), Даниел Тепша, Чонгор Барањ, Горан Остојић и Арпад Антал (Београд,), Урош Јагличић (Металац, Горњи Милановац) и Игор Ковачић (Црвена звезда).
Првог дана, у суботу 27. априла играће се незванична пријатељска утакмица са осам играча, а другог дана у недељу 28. априла званични пријатељски меч са шест куглаша.
Сениорска женска репрезентација Србије одиграће пријатељски меч у Сегедину 4. маја, а 5. маја састаће се мушке и женске кадетске репрезентације Мађарске и Србије, такође у Сегедину. Селектор  сениорки Мирко Чуквас и кадета и кадеткиња Драган Фатовић и Љубомир Штети тек ће одредити саставе.
Овим утакмица, у завршну фазу улазе припреме за екипни сениорски  и поједначни и екипни кадетски Шампионат светаод 9. до 25. маја у Залаегерсегу у Мађарској. Србија брани сениорску мушку шампионску титулу освојену у Сарајеву 2011.
kuglanjeigorkovacicУ кадетској конкуренцији, Србија је  2011. у Сарајеву била најуспешнија земља са укупно осам медаља – четири златне и четири бронзане!  Шампиони света постали су кадетска мушка репрезентација, кадетски тандем Балаж Ковач - Игор Ковачић, женски тандем Милана Павлиц- Маја Ђукић и Роберт Ерњеши у комбинацији, док су четири бронзе припале Роберту Ерњешију – појединачно, миксу Балаж Ковач - Маја Ђукић и у спринту Ивони Ач и Игору Ковачићу. По два златна и бронзани трофеј имали су  Роберт Ерњеши, Балаж Ковач и Игор Ковачић и по томе су били најуспешнији такмичари на шампионату.
У Залаегерсегу сениори ће играће у „Д“ групи са репрезентацијама Румуније и Италије а четврто место попуниће један од квалификаната (Немачка – није играла у на СП Сарајеву 2011. па мора у квалификације,  Црна Гора, Данска, Каталонија и Швајцарска).
Куглашице су у „Б“ групи са Румунијом, Естонијом и екипом из квалификација (Немачка - није играла у Сарајеву па мора у квалификације, Пољска, Каталонија, Француска и Црна Гора).
Остале – групе – куглаши, „А“: Мађарска, Аустрија, БиХ и квалификант, „Б“: Словенија, Хрватска, Словачка и Француска, Ц“: Чешка, Македонија, Пољска и квалификант. Две најбоље екипе из група „А“ и „Б“, односно „Ц“ и „Д“ у другом кругу формирају две нове групе (преносе се бодови) одакле по унакрсном систему по две екипе играју полуфинале.
Куглашице, „А“: Словенија, Хрватска, Македонија и квалификант,  „Ц“: Аустрија, Чешка, Италија и квалификант, „Д“: Мађарска, Словачка, БиХ и Данска. По две најбоље екипе из „А“ и „Б“ односно „Ц“ и „Д“групе формираће две нове групе одакле ће по две најбоље екипе по унакрсном систему играти полуфинале.
На СП 2011. у Сарајеву медаље су освојили - куглаши: 1. Србија, 2. Мађарска, две бронзе: Чешка и Словенија, куглашице: 1. Мађарска, 2. Румунија, две бронзе Аустрија и Словенија.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 23 април 2013 18:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани