Кућа Добрих Вести

Login

Милан Јовановић директор репрезентације

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kuglanjeuoБЕОГРАД - Истакнути крагујевачки куглашки радник и куглаш Милан Јовановић – Цвика, који је у минулом мандату био члан УО КСС, изабран је једногласно на седници УО Куглашког савеза Србије за директора репрезентације.


Председник УО КСС Урош Драголовић захвалио још једном Министарству омладине и спорта Србије које финансира програме КСС из буџета Републике Србије, али и Милану Јовновићу, Зорану Станојевић, Велибору Совровићу и Радовану Симовићу на спонзорској и донаторској помоћи Куглашком савезу Србије. Предложио је и да се „тим који побеђује не мења“ па су тако састави комисија из мандати од 2009. до 2013. више мање остали исти - стручна: Воја Гајинов, Миодраг Јоцић и Илија Рамић, такмичарска: Милош Митровић, Јован Бода, Мирко Чуквас, регистрациона: Милорад Јовичић, Жељко Миличевић, Бранко Барош, судијска: Јован Бода, Драги Штиковац и Драган Јовичић, дисциплинска: Милан Остојић, Ђорђе Алагић и Дарко Марковић и комисија за информисање Дејан Радојевић, Бранимир Васић и новинар „Спортског Журнала“ Игор Мраовић.
Србија ће бити домаћин међународног кампа талената ФИК НБЦ почетком августа у Врбасу. Очекује се учешће око 40 младих куглашица и куглаша из 12 земаља. Директор кампа биће Милош Поњавић, професор, селектор сениорске репрезентације Србије двоструког шампиона света. На предлог Уроша Драгојловића прхваћено је да у кампу из Србије буду сви освајачи медаља на наредном кадетском Шампионату света у Залагерсегу од 9. до 15. маја.
Куглашки савез Србије ће по програму које финансира Министарство омладине и спорта Србије органзовати и камп за домаће куглашице и куглаше у Врбасу за око 60 учесника у две смене од прве половине јула. Руководилац кампа биће Милош Поњавић, а са полазницима ће радити селектор сениорки Мирко Чуквас, кадета Драган Фатовић, кадеткиња Љубомир Штетин, јуниора Војко Павловић и професор физичког васпитања и тренер Мирослав Витман.
- Изузетно смо задовољни како је протекла сезона, завршили смо све лиге без већих проблема, без мајсторице први пут после доста година и без иједне жалбе – реко је Милош Митровић председник ТК КСС.- Радује што имамо најаву да ће се формирати нови женски клубови, у Београду Победник, оживеће Путар Ниш, а и Трстеник можда формира екипу.
Потпредседник КСС Ержебет Молнар задужена је за развој женског куглања.  Прихваћена је сугестија зрењанинских суперлигаша Кристала и Баната да се делегирање главних судија убудуће врши најрационалније уз што мање трошкова.
Усвојен је и предлог да се број бодовa освојених на шампионатима света  за јуниорске и кадетске ранг листе промени. Убудуће ће јуниори добијати за светску титулу, остале медаље и пласмане на СП 60 процената од онога што добијају сениори (за екипну титулу сениорима, на пример, следује 1.000 бодова) а кадети 30 процената. До сада је јуниор за екипно светско злато добијао 200 бодова...
Одређени су и састави делегација за Шампионате света у Залагерсегу. На кадетском од 9. до 15. маја биће по пет кадета и кадеткиња, два селектора, председник и генерални секретар КСС Урош Драгојловић и Војко Павловић и два члана стручног тима КСС, а на сенорском од 17. до 15. маја  девет куглаша, осам куглашица, два селектора, физиотерапеут, председници клубова – шампиона Србије суботичког Пионира Ержебет Молнар и Београда Бора Томотић, председник и генерални секретар КСС Драгојловић и Павловић, вођа пута Милан Остојић и два члана стручног тима КСС.
Усвојен је и извештај са Светског купа у фебруару у Мађарској на коме су куглаши Србије освојили злато, сребро и две бронзе, највише од свих земаља: златом се окитио Игор Ковачић у јуниорској конкуренцији, сребром такође јуниор Роберт Ерњеши, а две бронзе припале су сениорима Даниелу Тепши и Чонгору Барању.
Члан УО  Душан Каралић, истакнути крушевачки куглашки радник, обавестио је да је све спремно за пријатељску утакмицу мушких сениорских репрезентације Србије и Македоније на супер модерној куглани у Крушевцу 27. и 28. априла.
Уз чланове УО КСС Ержебет Молнар, Миодрага Миловановића, Младена Праштала, Душана Каралића и Зорана Станојевића као и генералног секретар КСС Војка Павловића, седници су присуствовали испред Такмичарске комисије Милош Митровић, испред Дисциплинске Милан Остојић и испред Комисије за информисање Бранимир Васић. Оправдано одсутан био је члан УОК КСС Петар Гребенар, председник КС Београда.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 април 2013 17:55
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија