Кућа Добрих Вести

Login

Крушевац најбољи град на Кросу РТС

Оцените овај чланак
(0 гласова)

priznanje-krusevcu--za-kros-rts-uvodnaКрушевац је проглашен за најбољег учесника на овогодишњем Кросу РТС одржаном 18. маја. Милану Ђокићу начелнику шкоске управе за Расински округ и Крушевац, признање су на пригодној свечаност у хотелу Мажестик у Београду пред великим бројем угледних званица из Минстарства просвете и науке, педагога физичког васпитања у организатора, уручили Зоран Костић помоћник минстара за просвету и науку, као и прослављени атлетичари Снежана Пајкић и Слободан Бранкови и генерални секретар спортског савеза Србије и некадашњи атлетски ас др Дане Корица.

Уручене су и захвалнице представницима Минастарства просвете и науке, професорима и наставницима физичког васпитања, директорима школа и најбољим волонтерима.

Крос РТС окупио је у српским градовима 471.221 ђака тркача, а како је истакао руковоцилац Кроса РТС Стеван Ковачевић, угледни новинар Радио Београда, то је 54 процента школске популације у Србији.

- Нема лоших, сви су били сјајни на овом кросу – рекао је Ковачевић.

- Ипак и међу добрима има и најбољег, то је Крушевац а посебно се истакао Расински округ где је излазност ђака била око 80 процената.

Волнотер године је Борка Поповић директор ОШ “Јован Поповић” из Инђије, а за ово ласкаво признање били су номиновани и Јован Вукичевић (Нови Сад),
Бошко Вранеш (Крушевац), Радиша Филиповић (Нова Варош), Енвер Гусинац (Нови Пазар) и Горан Сегер (Пожаревац).

Помоћник министара просвете и науке Зоран Костић је и ове године руководио такмичењем:

- Организовали смо га без динара. Рекао сам свима који воле атлетику и трчање: док је било пара награђивали смо, сада када их нема докажимо сви заједно своју приврженост трчању и деци и то када је најтеже. Колеге су се показале делом, свака им част и крос је био међу најуспешнијима иако нам кишовито време није ишло на руку.

Промотер Кроса РТС за “Гран при Радио Београда” била је Математичка гимназија, чији ђаци на такмичењима, попут српских спортиста, жању медаље.

Присуствовао је директор Срђан Огњановић, као и директори Прве и Треће београдске гимназије Александар Андријевић и Драгана Васић. Из ове три школе формираће се шесточлани тим ученика за Камп РТС намењен деци из дијаспоре од 23. јуна до 1. јула у Сомбору. Учествоваће десетак екипа из европских земаља а из Србије уз тим из Београда и једна екипа са Косова.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 26 мај 2012 13:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија