Logo
Одштампајте ову страницу

Одређене репрезентације за Шампионат света у куглању

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SPfatovicivojnovicБЕОГРАД - Одређене су куглашке репрезентације Србије за кадетски и сениорски Шампионат света у Залаегерсегу у Мађарској од 9. до 25. маја.


- Надамо се да ћемо славити после овог шампионата света трећу титулу сениора и другу кадета, али очекујем и од женских селекција добре резултате – каже председник КС Србије и потпредседник Међународне куглашке федерације ФИК НБЦ Урош Драгојловић.- Захваљујемо се Министарству омладине и спорта Србије, на изузетној финасијској подршци нашем програму, као директору репрезентације, Милану Јовановићу, члану УО КСС Зорану Станојевићу, Велибору Совровићу и Радовану Симовићу који изузено помажу репрезентацијама Србије.
Милош Поњавић, професор, селекор сениорске мушке репрезентације, двоструких шампиона света (2009. у Детенхајму и 2011. у Сарајеву) одредио је ових девет играча: Јован Ћалић, Вилмош Заварко (обојица Спорт, Подбрезова), Даниел Тепша, Горан Остојић и Чонгор Барањ (сви Београд), Игор Ковачић (Црвена звезда), Урош Јагличић (Металац, Горњи Милановац), Тибор Сел и Роберт Ерњеши (обојица Сегедин).
Селектор сениорки Мирко Чуквас одлучио се за Ренату Вилов, Ливиу Санто, Зорицу Бараћ, Невенку Јоковић (све Пионир), Јасмину Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад), Мају Ђукић (Раднички, Нови Сад), Јелену Богданов (Срем) и Бојану Милетић (СПЦ Војводина). Девета куглашица биће кадеткиња Хермина Лукач која ће после кадетског шампионата остати и за сениорски.
SPsstetinisanelamilosavЉубомир Штетин, селектор кадеткиња, у Сегедин ће повести Хермину Лукач (Јединство, Нови Бечеј), Весну Бошков (Банат), Санелу Милосав (Кристал), Ангелу Золнаи (Џамбо инвест) и Кристину Љубенковић (Колубара).
Драган Фатовић, селектор кадетске репрезентације која брани тилулу из Сарајева 2011. одлучио се за ове куглаше: Ален Кујунџић (Ц. звезда), Милорад Војновић (Полет ПБ), Норберт Ерњеши (Јединство), Давид Лаиншчак (Раднички, Кикинда) и Марко Антић (Словен).
Кадетски Шампионат света (појединачно - класик, појединачно - за комбинацију, појединачно – спринт, микс и екипно) одиграће се од 9. до 15. маја у Залаегерсегу. Играће најмлађи куглаши и куглашице из Мађарске, Италије, БиХ, Француске, Немачке, Румуније, Пољске, Хрватске, Аустрије, Словачке, Словеније, Чешке  и Србије.
У кадетској конкуренцији, Србија је 2011. у Сарајеву била најуспешнија земља са укупно осам медаља – четири златне и четири бронзане!  Шампиони света постали су кадетска мушка репрезентација, кадетски тандем Балаж Ковач - Игор Ковачић, женски тандем Милана Павлиц- Маја Ђукић и Роберт Ерњеши у комбинацији, док су четири бронзе припале Роберту Ерњешију – појединачно, миксу Балаж Ковач - Маја Ђукић и у спринту Ивони Ач и Игору Ковачићу. По два златна и бронзани трофеј освојили су пре две године Роберт Ерњеши, Балаж Ковач и Игор Ковачић и по томе су били најуспешнији такмичари на шампионату.
SPvesnaboskovУ Залаегерсегу сениори ће од 15. до 25. маја  на екипном Шампионату света играти у „Д“ групи са репрезентацијама Румуније и Италије а четврто место попуниће један од квалификаната (Немачка – није играла у на СП Сарајеву 2011. па мора у квалификације,  Црна Гора, Данска, Каталонија и Швајцарска).
Куглашице су у „Б“ групи са Румунијом, Естонијом и екипом из квалификација (Немачка - није играла у Сарајеву па мора у квалификације, Пољска, Каталонија, Француска и Црна Гора).
Остале – групе – куглаши, „А“: Мађарска, Аустрија, БиХ и квалификант, „Б“: Словенија, Хрватска, Словачка и Француска, Ц“: Чешка, Македонија, Пољска и квалификант.
Куглашице, „А“: Словенија, Хрватска, Македонија и квалификант,  „Ц“: Аустрија, Чешка, Италија и квалификант, „Д“: Мађарска, Словачка, БиХ и Данска.
У другој фази игра се одмах четвртфинале по систему - први меч: „А“ 1 – „Ц“ 2,  други меч: „Б“ 1 – „Д“ 2, трећи меч: „Ц“ 1 – „А“ 2 и четврти меч: „Д“ 1 - „Б“ 2. Победници првог и другог четвтфиналног меча играће први полуфинални дуел, а победници другог и трећег четвртфиналног меча други полуфинални дуел.
На сениорском СП 2011. у Сарајеву медаље су освојили - куглаши: 1. Србија, 2. Мађарска, две бронзе: Чешка и Словенија, куглашице: 1. Мађарска, 2. Румунија, две бронзе: Аустрија и Словенија.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 07 мај 2013 14:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015