Кућа Добрих Вести

Login

Снежана Лакићевић изабрана за члана Дисциплинске комисије ФИГ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SnezanaLakicevicНОВИ САД - Почасна председница Гимнастичког савеза Србије, Снежана Лакићевић, на 13. савету Међународне гимнастичке федерације (ФИГ) у Ливерпулу (Велика Британија) изабрана је за члана Дисциплинске комисије ФИГ.


Поред ње, изабрано је још петоро  нових чланова комисије Рашед Габри (Тунис), Миохамад Јусуф Алтаба (Сирија), Паул Енгелман (Швајцарска), Марк Шоенмекерс (Белгија) и Мехман Алијев (Азербејџан).
Сваки наредни случај пред Дисциплинском комисијом ФИГ разматраће радна група састављена од двојица адвоката (од шесторице које је изабрао Извршни комитет ФИГ) и једног ново изабраног члан Дисциплинске комисије.
Снежана Лакићевић је била председник Гимнастичког савеза Југославије, затим Србије и Црне Горе, а у јануару 2007. године изабрана је за председника Гимнастичког савеза Србије. Обавља дужност потпредседника Олимпијског комитета Србије, а 2006. је изабрана за прву жену шефа олимпијске мисије наше земље на Олимпијским играма у Пекингу 2008.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 мај 2013 22:05
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија