Logo
Одштампајте ову страницу

Једно финале и три полуфинала на Европском првенству

Оцените овај чланак
(1 Глас)

veslanjelogoСЕВИЉА - После дубл скула Марко Марјановић, Александар Филиповић, још две српске посаде су се пласирале у полуфинале Европског првенства за сениоре у Севиљи.

Тријумфима у репесажима Милош Станојевић и Ива Обрадовић су дошли до најбољих 12 на Старом континенту у лаком скифу, односно скифу, саопштила је данас прес служба Веслачког савеза Србије.

Победе Милоша Станојевића и Иве Обрадовић у репесажима

Станојевић је с временом 6:59.83 освојио прво место и тако уз чамац Француске (7:01.53) и Шпаније (7:03.82) оверио пласман у суботње полуфинале (9,42 ч).
И Ива Обрадовић је била на висини задатка. У репесажу женског скифа тријумфовала је с временом 7:31.06 и тако из другог покушаја дошла до прилике да се бори за финале у суботу (12,16 ч), саопштила је прес служба Веслачког савеза Србије.
Поред нашег чамца кроз репесаж су до 12 најбољих у женском скифу дошле такмичарке Хрватске (7:34.77) и Италије (7:36.50).
Европско првенство за сениоре у Шпанији почело је данас и траје до 2. јуна.                              

Стојић и Беђик тријумфом у финале

Пре Станојевића и Обрадовићеве, данас се српски двојац без кормилара победом у својој квалификационој групи директно пласирао у финале Европског првенства за сениоре. Дубл скул Марко Марјановић, Александар Филиповић другим местом у квалификацијама, директно се пласирао у сутрашње полуфинале.
Већ после првог дана Еврпског првенства за сениоре, које је данас - 31. маја 2013. године почело у Севиљи, српска веслачка репрезентација је обезбедила једно финале. Двојац без кормилара Ненад Беђик, Никола Стојић с најбољим временом кваификација (6:32.85) тријумфовао је у својој квалификационој групи и тако уз првопласиране Французе из друге групе (6:34.43) обезбедио директан пласман међу шест најбољих посада Старог континента.    

                                                                             DVOJAC

 

Сви остали двојци ће до битке за медаље морати да прођу суботњи репесаж, а то су Пољска, Италија, Немачка, Мађарска, Грчка (из прве групе квалификација), Шпанија, Холандија, Украјина и Хрватска (из друге групе).

Иако су после првих 50 метара били трећи Беђик и Стојић су у осталом делу трке загосподарили стазом и већ на половини су имали ненадокнадиву предност. На крају су прошли кроз циљ са готово три секунде предности у односу на другопласирану Шпанију.
Финале у овој дисциплини је у недељу од 11,33 ч.
“Двојац без кормилара је био на висини задатка у квалификацијама. Добро је извеслао и тако себи 'купио' дан паузе који ћемо да искористимо да се максимално добро спреме за недељно финале у којем ће их очекивати тешка трка. Све посаде су уједначене и о освајачима медаља одлучиваће нијансе”, истакао је селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић.

Дубл скул Марјановић, Филиповић, директно се пласирао у полуфинале

Дубл скул Марко Марјановић, Александар Филиповић директно се пласирао у суботње (11,20 ч) полуфинале ове дисициплине, пошто је у својој групи квалификација с временом 6:36.59 био други. Прво место припало је Литванији (6:31.20), а треће Естонији (6:40.83) које су се, такође, пробиле међу 12 најбољих. Четвртопласирана Русија (6:46.11) и петопласирани Монако (6:53.59) иду у поподневни репесаж.
Марјановић и Филиповић су од почетка контролисали трку. Одмах након старта су заузели позицију која их води у полуфинале. После првих 500 метара били су други, на половини трке трећи, а одмах након тога су поново преузели друго место које су рутински сачували до краја. Поред поменута три чамца директан пласман у полуфинале изборили су и Норвешка, Немачка Данска, Италија, Украјина и Азербејџан.
“Дубл скул је испунио очекивања и у резултатском и у пласманском смислу. Добро су одвеслалали трку и остварили директан пласман у суботње полуфинале”, предочио је Илић.

Наш четверац без кормилара сутра у репасажу

Четверац без кормилара у саставу Миљан Вуковић, Горан Јагар, Милиош Васић, Радоје Ђерић с временом 5:58.73 освојио је друго место у првој групи квалификација са свега секундом и по заостатака за првопласираном Румунијом (5:57.40), која се директно пласирала у недељно финале.
Из друге квалификационе групе тријумф и директан пласман међу шест најбољих остварила је Холандија (5:56.05).
Наш тешки четверац ће у суботу од 10,45 веслати у репесажу у који су отишле и посаде Шпаније, Хрватске, Француске, Русије (из друге групе квалификација), Италије, Немачке, Норвешке и Турске (прва група).

                                                                          CETVERAC           

                                                                                                                      Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 01 јун 2013 12:51
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015