Кућа Добрих Вести

Login

Међународни камп куглашких талената у Врбасу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kampvrbas20137ВРБАС - Трећи камп Међународне куглашке федерације ФИК НБЦ почео је Врбасу, под рукводтсвом српског стручњака Милоша Поњавића.


Камп је отворио Урош Драгојловић  потпредседник Међународе куглашке федерације ФИК НВЦ и председник Куглашког савеза Србије.
- Укупно учествује 19 полазника, десет дечака и девет девојчица из Чешке Словеније, Хрватске и Србије – каже Милош Поњавић, који је пре три године осмислио програме међународних кампова за ФИК НБЦ - У кампу су и тренери Франц Белцијан и Изток Ковач из Словеније, Милош Миливојевић из Храватске, Станислав Новак из Чешка и Војко Павловић из Србије. Захваљујемо са нашим домаћинима у Врбасу, услови су изванредни уз  коришћење куглане, свих спортских терена и базена. Трудимо се да програм буде разнолик и интерсантан, да се не своди само на куглање и да младе куглашице и куглаше упознамо и како да се правлно загреју али и опусте после такмичења и тренинга, колико су важне кондиционе припреме и спортски начин живота и исхране...
Очекује се долазак у камп и Зигфрида Швајкарда, председника Међународне куглашке федерације ФИК НБЦ. У посети су били посланик словеначке скупштине и вођа посланичке групе Држављанске листе Рихард Бранисељ и представник Куглашког савеза Словеније Франц Горник.
У кампу су из Србије освајачи медаља са кадетског Шампионата света у Залаегерсегу у Мађарској у мају ове године Весна Бошков (сребро, појединачно- класик), Ален Кујунџић (сребро – спринт), Давид Лаиншчак (бронза – спринт) и чланце женске кадетске репрезентације које су са Весном Бошков освојиле екипну бронзу  Хермина Лукач,  Санела Милосав, Катарина Љубенковић и Ангела Золнаи.
kamvrbsa2013slovenciiRihardBraniselj- Ово је трећи камп  ФИК НБЦ  - рекао је Урош Драгојловић председник КСС у поздравној речи пожелевши добродошлицу учесницима, тренерима и гостима.- Први је одржан у  Немачкој, други у Словачкој у Подбрезовој и трећи је у Србији. Међународни кампови су организовани по узору на наше, које одржавамо већ деценију и кроз који су прошли скоро сви освајачи медаља на шампионатима света у свим узрастима. Они не само да помажу полазницима, већ на њима одређена искуства размењују, али и стичу нова знања, најугледнији тренери  и национални селектори, па су, и у том погледу, веома корисни.
Камп ће трајати до 10. августа.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија