A+ A A-

Председник БСС Велизар Ђерић поднео оставку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1boksdjericБЕОГРАД - Велизар Ђерић председник боксерског савеза Србије и званично је на конференцији за медије у ресторану „Шест топола„ на Београдском сајаму саопштио да је поднео неопозиву оставку. Оставке су поднели и  земеник председника Божидар Тадић и  председник Надзорног одбора Зоран Анђић.


Ванредна изборна Скупштина БСС одаржаће се 29. октобра у Београду у 12 часова у сали Привредне коморе Београда. Бирачко тело је око 80 делегата, а кандидати морају да имају подршку најмање једног регионалног савеза. Теоретски може да буде највише четири канддата колико има регионалних савеза. Кандидатуре са биографијом (програм није обавезан) подносе се до 26. октобра у подне. Спомињу се као кандидати министар Велимир Илић и београдски бизнисмен Веља Јововић.
- Разлози су пре свега личне природе, одлазим ускоро на Кубу у оквиру сарадње ресорног кубанског  министарства и наших спортских институција – рекао је Велизар Ђерић који је на функцији председника БСС од 2007.- Захваљујем се боксерима, стручом штабу, сарадницима у руководству БСС и кацеларији на изузетној сарадњи. Заједничким снагама успели смо да боксери постигну запажене  резултате, да после 12 година добијемо олимпјица, али и да наслеђене дугове од око 113.000 евра санирамо и оставмо савез и боксерски спорт на много чвршћим темељима него што смо их затекли. Тренутно, савез има великих проблема да обезбеди средства за учешће репрезентације на Шампионату света у Казахстану од 11. до 27. октобра, а у разговору са замениким министра Драганом Атанасовим, добили смо уверавања да ће део средстава које нам нису испалаћена из буџета за овај квартал  бити уплаћена ако буде новца у трезору. Захваљујем се у име БСС Минстарству омладине и спорта, ОКС и СС Србије на досадашњој изузетној подршици боксерском спорту.
Боксери су на припрема у Карљеву али још нису сигурни да ће отпутовати на Шампионат света. Уколико не учествују то би било први пут у историји да наш бокс не буде престављен на планетарној смотри:
- Узнемирени су и стално ме питају  каква је ситуација а ја на знам шта да им одговорим. Оставка председника Ђерића дошла је у најгорем тренутку, личи као да нас је пустио низ воду. Имамо новац, залагањем председника, за авионске карте, али недостаје два милиона за хотел и друге трошкове. У тренутку када у репрезентацији имамо три боксера који су пети у свету Б. Станковића, М. Станковића и Дреновака све је пошло наопако и можда нећемо уопште учествовати што би била огромна брука - рекао је селекор Зоран Манојловић.
Божидар Тадић, заменик председник БСС је рекао да је његова повлачење морални чин јер је дошао као део тима Велизара Ђерића:
- Иза нас је плодан период, са 17 боксера учествовали смо на три светска и четири европска првенста, два пута на МИ, на осам турнира „Београдски победник“  и „Златна рукавица“, организовали смо осам шампионата државе, а имали смо учеснике на око двадесетак међународних турнира. Подигли смо и женски бокс, девојке су се такмичиле на СП у Кини. Програм смо финансирали са 68 милиона динара из буџета и хвала још једном Минстарству омладине и спорта на овој огромној подршци. Надам се успешном решењу кризе око одласка у Казахастам, не би било фер да на крају нашег мандата падне сенка на добар рад. Бокс се вратио у Србију можда не на ниво као у бившој Југославији али је последњи Шампионат Србије показао да има талената и да их је све више. Млађи и амбицознији који ће нас наследити имају од чега да почну у, како је  најављено, тешкој 2014.
Конференцији за медије присуствовали су и  Зоран Анђелић председник Надзорног одбора БСС, др Мирослав Поповић истакнути посленик у профи боксу, Миладин Васојевић в.д. генералног секретара у Драгана Грубјеша технички секретар БСС.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 08 октобар 2013 18:54
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани