Кућа Добрих Вести

Login

Шпановићева, Ђоковић, рукометашице и одбојкаши најбољи у избору ОКС за 2013.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

olimpijskikomitetБЕОГРАД - Атлетичарка Ивана Шпановић бронзана на СП у Моксви  са државним рекордом у скоу у даљ од 6,28 метара проглашена је за најбољу спортискињу Србије у 2013. у избору Олимпијског комитета Себије и “Трофеј ОКС“ јој је уручио министар омладине и спорта Вања Удовичић на свечаности у Дому Народне скупштине Србије.


Тенисер Новак Ђоковић, трећи пут у каријери проглашен је за спортисту године у избору ОКС. Новак Ђоковић је годину почео освајањем Отвореног првенства Аустралије, четврти пут у каријери, а играо је финала Вимблдона и Отвореног првенства САД.
Рукометна репрезентација Србије проглашена је за најбољу женску екипу после освајања сребрне медаље на Шамионату света завршеном у недељу у Београду. Донеле су после 12 година  медаљу са светског првенства, а после чак 23 године ново сребро. Капитену рукометашица Андреи Лекић  признање је уручио председник ОКС Владе Дивац.
Мушкој одбојкашкој репрезентацији бронзана медаља, десети трофеј са првенстава Европе, донела је трећу титулу најуспешније екипе у избору Олимпијског комитета Србије. Тим селектора Игора Колаковића није одбранио златно одличје освојено пре две године, али је направио велики успех имајући у виду да је до победничког постоља овог пута стигао подмлађени састав. Владу Петковићу трофеј је уручила Јелена Ристић, потпредседник за Маркетинг и комуникације компаније Делез Србија, генералног спонзора ОКС.
За најуспешнијег младог спортисту проглашен је веслач Андрија Шљукић. На Светском јуниорском првенству у Литванији Андрија Шљукић је дошао до сребрне медаље. Шљукићу је признање предао Маринос Ватис, председник Извршног одбора Војвођанске банке, званичне баке олимпијског тима Србије.
Најуспешнији тренер у избору ОКС је Саша Бошковић који је рукометашице Србије довео до сребрног одличја на Светском првенству. Бошковићу је „Трофеј ОКС“ предао Владе Дивац председник Олимпијског комитета Србије.
Добитник „Трофеја Међународног олимпијског комитета“ , који ове године носи назив “150 година, Пјер де Кубертен, спорт као школа живота”, је кошаркашица Наташа Ковачевић. Њена храброст, одлучност и оптимизам да савлада све животне препреке разлог су што ју је Извршни одбор Олимпијског комитета Србије предложио за ово признање. Трофеј МОК је уручио Владе Дивац, председник ОКС
Свечаности је присуствовао и премијер Ивица Дачић и истакао је да  су спортисти понос државе као и да остварују боље резултате у односу на то колико држава улаже у њих:
- Увек сам се залагао да држава има позитиван приступ спорту зато што је спорт најбоља промоција у свету - изјавио је Дачић- Драго ми је што смо у већини спортова у светском врху иако смо  мала земља. То је доказ да смо талентован народ за спорт. Рукометна репрезентација направила је најпријатније изненађење, можда је ово највећи успех српског спорта у овој години, не рачунајући Новака Ђоковића. Верујем да је победа над светском силом Норвешком исцрпела наше рукометашице, али управо тај тријумф представља круну сјајних игара на СП. Светско сребро ће, сигран сам, помоћи популаризацији рукомета у Србији.
Специјални гост на свечаности поводом Дана ОКС био је и министар-саветник амбасаде Руске Федерације Иван Горбунов који је спортистима Србије пожелео срећну олимпијску 2014. и много успеха у Сочију.

Извро: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 децембар 2013 00:39
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија