Кућа Добрих Вести

Login

Дрезга и Чалуковић победили у Краљеву

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1bozicniturnirkraljevocalukovicКРАЉЕВО - Горан Чалуковић, куглаш Металца из Горњег Милановца и Јована Дрезга куглашица београдског Победника освојили су прва места на традиционалном „Божићном турниру“ у Краљеву, који је организовао клуб Ибар и припале су им награде од по 8.000 динара.


Чалуковић је одбранио титулу са 579 луњева (366 у пуне и 213 у „чишћењу“). Имао је 11 чуњева више до другопласираног Игора Николића из новосадске Војводине (568)  који је освојио награду од 5.000 динара, док је треће место (награда 3.000 динара) припало Дејану Трифуновићу првотимцу Ниш пута са 558 чуњева. Четврти је био Зоран Крстић (Ибар Краљево) са 556, а пети Стојадин Петковић (Пак промет Крагујевац) са 550 чуњева.
Код дама, прва два места припала су куглашицама београдског Победника. Јована Дрезга је славила са 503 чуња и једина је прешла границу од 500 чуњева на захтевној куглани крај Ибра. Кадетска „бронзана“ са СП прошле године Кристина Љубенковић  била је друга са 496 чуњева, док је треће место припало Мири Милојевић (Чачак) са 481 чуњем. Четврту позицију освојила је Рента Главина из Победника са 472 чуња, док је пето место припало Ивани Ивановић (Срем, Рума) са 468 чуњева.
1BOZICNITURNIRKRALJEVOJOVANADREZGA- Оздив је био одличан, учествовало је 40 куглаша и 19 куглашица – каже главни судија турнира Љубинко Кочовић.- Посебно нас је обрадовао велики број куглашица. Прошле годне, на првом турниру за даме, било их је осам, ове године двоструко више и надамо се да смо помогли у афирмацији и развоју женског куглања у овом региону.
Чалуковић је лане победио испред првотимаца Ибра Шишића и Лазића. Јована Дрезга је прошле године била трећа иза Ивановићеве и Милојевићеве.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 07 јануар 2014 13:45
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија