Кућа Добрих Вести

Login

Велика победа Италијана

Оцените овај чланак
(0 гласова)

slavlje-italijana-uvodnaЛОНДОН - Италијани су освојили златну екипну медаљу прву у историји на олимпијским играма у стреличарству победивши у финалу у Лондону са 219:218 САД.

Американци су водили са девет кругова разлике али је Микеле Франгилију остао још један хитац. Погодио је „у злато“ донео Италији десет кругова и настало је неописиво славље.

Бронзана медаља припала је Кореји, троструком олимпијском шампиону, која је савладала Мексико са 224:219 кругова.

Кореју су у полуфиналу избацили из борбе за злато Американци са 224:219 кругова, док су Италијани били бољи од Мексика са 217:215.

У италијанском тиму били су Марко Галиацо олимпијски шампион из Атине 2004, Микеле Франгили и Мауро Несполи. Последњу медаљу и то бронзану Италијани су освојили у Атланти 1996.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 јул 2012 15:17
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија