A+ A A-

Богданов и Ковачић шампиони Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1finaleseniorkeSavicBogdanovVilovSsasicБАЊА ЈУНАКОВИЋ - Игор Ковачић (Црвена звезда) и Јелена Богданов (Срем, Рума) освојили су сениорске тутуле на појединачном Шампионату Србије у куглању у Бањи Јунаковић.


Оба финала била су веома узбудљива. Јелена Богданов је са 592:588 (2:2) савладала Наташу Савић (Апатин) шампионку из 2011. и освојила титулу. Две бронзане медаље припале су Ренати Вилов (Пионир) прошлогодишњој шампионки и Јелени Шашић (Апатин) која је пријатно изненађење првенства. Рената Вилов  и Наташа Савић имају по два трофеја: Вилов злато у комбинацији и појединачну бронзу, Савичева појединачно сребро и бронзу у комбинацији.
Игор Ковачић и Жолт Киш (Јединство) мамили су сјајном игром аплаузе пуног гледалишта. Ковачић је био успешнији 661:653 (2:2). У до краја неизвесном мечу преудила је деветка коју је у 28. хицу последњег сета срушио млади ас Црвене звезде. Ковачић је прошле године био сениорски шампион у комбинацији и четврти поједначно, ове године је први појединачно и четврти за комбинацију. У 2013. је освојио ове јуниорске титуле – појединачно и за комбинацију. Ове године је са Кујунџићем јуниорски шампион Србије у пару, а на појединачном јуниорском Првенству Србије освојио је две бронзе (појединачно и за комбинацију).
Кишу је ово друга медаља на овом шампионату, освојио је и бронзу у комбинацији.  Две бронзе припале су Ивану Трошићу из Ниш пута и Горану Букви из крушевачког Цар Лазара. Трошић има два одличја, злато у комбинацији и појединачну бронзу.
1finalekiskovacicbukvatrosicСва четири полуфинала решена су у прва три сета. Код мушкараца, Ковачић је  савладао сјајног и борбеног Ивана ТЗрошића (Ниш пут) са 647:633 (3:1). На  30 хитаца имао је 365 чуњева и „пролаз“ за 700 „дрва“, а други сет је добио са 183:181. У другом полуфиналу, Горан Буква је поражен од Жолта Киша (Јединство, Нови Бечеј) са 660:556 (4:0).
Код дама у финалу пре финала састале су се Наташа Савић и Рената Вилов. Савићева је славила са 609:602 (3:1). Јелена Богданов је у другом полуфиналу била боља од Јелене Шашић са 551:526 (3:1).
Пехаре је уручио Урош Драгојловић председник Куглашког савеза Србије.
Судили су савезни судија - инструктор Мирко Чуквас и савезне судије Милан Митић и Весна Ћалић.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани