A+ A A-

Двојне регистрације помогле младима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1UOKSSPAVLOVICDRAGOJLOVICIMOLNARБАЊА ЈУНАКОВИЋ - Двојне регистрације, које младим куглашима и куглашицама дају могућност да у истој сезони играју за два клуба у различитим степенима такмичења, донеле су доста доброг српском куглању и омогућиле бржи и квалитетнији развој талената – чуло се у расправи на седници Управног одбора Куглашког савеза Србије (КСС) у Бањи Јунаковић.


Председник КСС Урош Драгојловић је истакао да од Стручне комисија КСС очекује квалитетну и конструктивну сарадњу по овом питању како би се неке нејасноће у правилницима о двојној регистрацији уклониле и омогућиле да српски таленти играју што више и чешће на квалитетним кугланама и у клубовима са најбољим стручним кадром.
Усвојен је и финансијски извештај који је показао да је КСС домаћински пословао и да је око 13 процената средстава остварио из сопствених извора (спонзорство и донаторство).
- Захваљујемо се Министарству омладине и спорта Србије на изузетној биџетској подршци програмима Куглашког савеза Србије - нагласио је Урош Драгојловић.- На жалост, криза и кресање неких ставки највише ће погодити управо младе у нашем спорту којима желимо да омогућимо најбоље услове за напредовање. Ове године добили смо од Министарства омладине и спорта Србије 500.000 динара за кампове талената, а прошле године смо имали преко милион динара. Моћи ћемо да, уместо две смене, организујемо једну са 25 полазника и редукованим бројем тренера. Делимо судбину целог српског спорта јер је смањен број пансиона и осталим гранским савезима. Лично сматрам да ово није добро, и да ће се на дуже стазе осетити у резултатима младих. Сви наши освајачи медаља на јуниорским  светским шампионатима прошли су кроз наше кампове. Поједини су се усталили и у сениорским селекцијама па су се и ту окитили трофејима.
Закључено је да на овако редукован камп треба укључити куглаше и куглашице до16 година и млађе који ће идуће године од 3. до 6. маја играти на обновљеном пионирском Светском купу. Куглашки савез Војводине ће у јуну организовати камп у Ковачици за млађи кадетски узраст који ће финансирати полазници (клубови или родитељи). Смена до седам дана коштаће 20.000 динара. Камп је планиран на бази 24 учесника, уколико се до 1. јуна не пријави најмање 20 полазника, отказаће се.
Неизвесно је одржавање међународног кампа светске куглашке федерације. До сада су одржана три, прошле године је Србија у Врбасу била сјајан домаћин и организатор, па ће Урош Драгојловић, вођа српске делегације у Брну које је од 11. до 24. маја домаћин кадетског појединачног Светског купа, јуниорског екипног и појединачног Светског првенства и сениорског појединачног Шампионата света, затражити конкретнију информацију од представника Међународне куглашке федерације ФИК НБЦ.
Милош Митровић је испред Такмичарске комисије КСС обавестио да је ова сезона и поред проблема које је донео снег, завршена по календару и без иједне примедбе. Од појединачних Шампионата Србије остао је још само да се одигра спринт - 1. јуна на нивоу региона Центар и Војводина и 7. јуна за шампионске титуле. Истакао је да Србија тренутно у лигашким такмичењима има преко 80 клубова, али да постоји опасност да нову сезону почне са мањим бројем,  јер су неки клубови пред гашењем због тешке финансијске ситуације. Предложена је и измена правилника да у мини прелазном року клубови могу да региструју куглаше и куглашице који су у првом делу одграли највише три утакмице за стари клуб. Сада важи да играч или играчица нису бацили ни један хитац на званичној утакмици за стари клуб у првом делу шампионата.
Чланови Управног одбора КСС обишли су и јуниорске и кадетске селекције које се у Бањи Јунаковић припремају за кадетски Светски куп у омладинско Првенство света у Брну. На припрема остају до суботе, а од понедељка на куглани са осам стаза почеће припреме десеторо сениора и сениорки.
Износи за котизације, цене такмичарских и судијских легитимација, амблема, чланарина и записничких блокова у новој сезони биће исте на целој територији Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 мај 2014 18:36
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани