Logo
Одштампајте ову страницу

Кинези одбранили екипно злато у вишебоју

Оцените овај чланак
(0 гласова)

gimnastika-muski-ekipno-uvodnaЛОНДОН - Гимнастичари Кине одбранили су екипну златну медаљу из Пекинга у вишебоју сакупивши у Лондону 275,997 бодова.

Вицешампионску титулу као и у Пекиннгу освојили су Јапанци са 271,952 поена, док је мушка врста Велике Британије направила прави подвиг освојивиши
бронзу што је друга екипна олимпијска медаља за британску гимнастику после такође бронзане из Стокхолма 1912. Британци су сакупли 271,711 поена.

На одлуку о власницима сребра и бронзе се чекало, јер су судије разматрале жалбу Јапана на оцену веже Учимуре и усвојили су је.

Кини је ово трећа златна медаља у гимнастици, прву су освојили 2000. у Сиднеју, другу у Пекингу.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 август 2012 13:08
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015