A+ A A-

Отпутовали атлетичари и рвачи у Лондон

Оцените овај чланак
(0 гласова)

Atletika-uvodnaЛОНДОН - Нова група српских олипијаца отпутовала је за Лондон на 30. летње Олимпијске игре. У атлетском тиму пут британске престонице кренули су Оливера Јевтић, Предраг Филиповић, Биљана Топић, Ана Суботић и Марина Мунћан, као и рвач Александар Максимовић.

На Аеродрому “Никола Телса” представницима медија су се обратили атлетичарка Оливера Јевтић и рвач Александар Максимовић.

Оливери Јевтић ово су четврте Игре у каријери. У Атини 2004. је заузела шесто место и остала је упамћена као најбоље пласирана такмичарка из Европе.

- Заиста није фраза, али сан сваког спортисте је да оде на ОИ. Успела сам из првог покушаја да остварим “А” олимпијску норму, трчала сам чак шет минута брже!. Мој циљ у Лондону је да завршим маратон, јер сам била повређена две године. Да ми је неко причао пре два месеца да ћу ићи на ОИ не бих му веровала – рекла је Оливера Јевтић.

Александар Максимовић ће дебитовати на највећој светској смотри, али са много оптимизма очекујем прве борбе:

- Имам 24 године и мислим да је сад право време. На светским квалификацијама сам заузео треће место, победио сам рвача који има већ олимпијску медаљу и бројна европска и светска одличја. Заиста бих волео да после 24 године донесем олимпијску медаљу у рвању Србији. Даћу све од себе и надам се да вас нећу изневерити.

У петак, 3.августа у Лондон одлази тринаесточлани олимпијски тим Србије у кајаку, као и атлетичари Татјана Јелача и Михаил Дудаш.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 август 2012 13:11
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани