Logo
Одштампајте ову страницу

Пет српских посада у полуфиналу ЕШ у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1veslanjecetveracbezrepesaz2БЕОГРАД - Пет  српских посада пласирало  се у полуфинала Шапионата Европе у веслању на Ади Циганлији која ће се одржати у суботу.


После мушког двојца без кормилара Душан Богићевић, Веселин Савић који се директно квалификовао за полуфиналну трку, кроз репесаж у петак поподне до 12 најбољих посада на Старом континенту стигли су Милош Станојевић у скифу за лаке веслаче, дубл скул Марко Марјановић, Александар Филиповић,  четверац без кормилара Мартин Мачковић, Горан Јагар, Виктор Пивач, Јован Поповић и Милош Васић у скифу.
Двојац без за жене Ива Обрадовић – Ивана Филипшовић се у петак пре подне квалификовао за репесаж у суботу.
Милош Станојевић је у првој трци репесажа лаких скифова са 7:09,01 минута  освојио друго место и са првопласираним чамцем Словеније (7:06,58) домогао се полуфинала.
Четверац без кормилара Мартин Мачковић, Горан Јагар, Виктор Пивач, Јован Поповић је у најизвесној трци са временом 6:05,43 минута освојио друго место и тако се пробио до најбољих 12 посада. Из ове групе репесажа пласирали су се и првопласирана Немачка (6:04,86) и трећепласирана Француска 6:05,76
Дубл скул Марко Марјановић, Александар Филиповић је кроз репесаж стигао до полуфинала са временом 6:27,86. Тријумфовао је у првој групи старт – циљ. Друго место и пласман у полуфинале обезбедио је чамац Румуније (6:29,07),
Милош Васић у скифу је у другој трци репесажа са временом 7:11,80 заузео је друго место и уз првопласираног Хрвата Синковића (7:08,78) пласирао се у полуфинале.
1veslanjedublskulrepesazКратак резиме првог дана Европског првенства дао је и члан селекторске комисије Небојша Илић:
– Имали смо успешан дан на Ади, све мушке посаде настављају пут ка финалима чиме је у потпуности испуњен циљ.
У суботу, 31. маја, распоред трка српских посада је:
Милош Станојевић (скиф за лаке веслаче) – полуфинале (10,10 ) – група Мађарска, Немачка, Италија, Велика Британија, Грчка, Србија.
Ивана Филиповић, Ива Обрадовић (двојац без кормилара) – репесаж (10,38):  група Италија, Хрватска, Холандија, Србија, Русија (прва два у финале у недељу, остали у Б финале у недељу).
Веселин Савић, Душан Богићевић (двојац без кормилара) – полуфинале (10,52): група Словенија, Грчка, Шпанија, Немачка, Србија, Чешка.
артин Мачковић, Горан Јагар, Виктор Пивач, Јован Поповић (четеврац без кормилара) – полуфинале (11,41): група Чешка, Румунија, Грчка, Холандија, Русија, Србија.
Марко Марјановић, Александар Филиповић (дубл скул) – полуфинале (12,16): група Шпанија, Србија, Норвешка, Литванија, Велика Британија, Швајцарска.
Милош Васић (скиф) – полуфинале (12,51): група Белорусија, Бугарска, Чешка, Немачка, Израел, Србија.
У свим полуфиналним тркама прва три иду у финале у недељу, остали у Б финале у недељу.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 31 мај 2014 00:05
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015