Кућа Добрих Вести

Login

Френц и Ковачић шампиони Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1BANJICASPRINTSIMONOVICKOVACICBUKVAKLICARICБЕОГРАД - Игор Ковачић млади куглаш Црвене звезде, освојио је шампионску титулу у спринту на Шампионату Србије на куглани на Бањици у Београду.
У женској конкуренцији на куглани у Врбасу славила је Љиљана Френц из зрењанинског Кристала.


Ковачић је у финалу савладао Горана Букву (Цар Лазар, Крушевац) после извођења „златних кугли“ јер је у сетовима било 1:1 (111:98, 91:101). У три додатне кугла Ковачић је одиграо изванредно – девет, осам и седам чуњева, укупно 24, док је Буква имао осам, шест и осам, укупно 22. Бронзане медаље освојили су Слободан Симоновић из зрењанинског Баната и Бојан Кличарић из Црвене звезде. У полуфиналу, Буква је елиминисао Симоновића са 2:0 (115:99, 111:102) док је Ковачић био бољи после „златних кугли“ од Кличарића 20:18. У сетовима је било 1:1 (85:103, 99:93). Интересантно да је Ковачић до четврте домаће титуле ове сезоне (јуниори - екипно, јуниори - пар са Аленом Кујунџићем, сениори – појединачно, сениори - спринт) дошао захваљујући „златним куглама“: у свим мечевима је доигравао за победу и – пролазио!
1bakuglanjefrenckristalМлада Љуљана Френц, која је пре недељу дана победила и на Првенству Србије – Војводина, квалификационом за Шампионат Србије, у финалу је после „златних кугли“ са 17:14 победила другарицу из клуба Драгану Дорожан. У сетовима је било 1:1. Две бронзе припале су сестрама Ани и Весни Бошков из Баната, па је комплет медаља ове године у спринту отишао у - Зрењанин који се потврдио као трофејни центар женског куглања. У полуфиналу Френц је била боља од Весне Бошков са 20:17 у „златним куглама“ пошто је у сетовима било 1:1, док је Дорожан са 2:0 савладала Ану Бошков.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија