Кућа Добрих Вести

Login

Кошутњак пун олимпијске младости

Оцените овај чланак
(1 Глас)

olimpijskidanfiksnaБЕОГРАД - Дан Међународног олимпијског комитета (МОК) обележен је у Кошутњаку под слоганом “Будимо хумани - победимо заједно” и  представљен је, уједно и тим Србије за летње Олимпјске игре младих у Нанкингу у Кини у августу.

Поруку председника МОК Томаса Баха прочитала је кошаркашица Наташа Ковачевић, а свим учесницима подељене су и дипломе МОК.
У поруци председника МОК Томаса Баха се каже:
- Данас се подсећамо оснивања модерног олимпијског покрета и славимо олимпијске вредности пријатељства, изузетности и поштовања. Није битно како ћете прославити Олимпијски дан већ је важно да се што више људи покрене на активност, учење и истраживање. На овај начин сви заједно можемо допринети стварању боље будућности, а то је у суштини олимпијски идеал.
Председник ОКС Владе Дивац се захвалио Граду Београду и Заводу за спорт и медицину спорта који су помогли у организацији и истакао је:
- Са нама су олимпијци који ће представљати Србију на Олимпијским играма за младе у Кини а сигуран сам да ће неки од њих израсти у истинске шампионе којима ћемо се сви поносити. Захваљујем члановима олимпијског тима Србије који су дошли да обележе са нама данашњи дан и да пруже подршку млађим колегама. Као што слоган овогодишњег Олимпијског дана каже користимо прилику и да помогнемо нашим суграђанима који су погођени поплавама јер наше мало некоме значи много.
И поред лошег времена окупило се 2.500 посетилаца који су имали прилики и да се упознају и са културом Народне републике Кине, коју су представили Друштво ”Далеки исток” и Холистички центар “Круг“.
Одржане су трке за децу узраста до четири, осам и 12 година, „Трка задовољства“ за све узрасте, „Породична трка“ у којој су учествовали родитељи и деца, штафетна-спонзорска трка, а ове године први пут је одржана и трка за особе са инвалидитетом.
1OLIMPIJSKI DANStartstafetnetrkesponzoraУ штафетној трци су учествовале штафета Олимпијског комитета Србије, „Мекдоналдса Србија“ и компанија чланица спонзорског пула ОКС "Мис мо тим за рио2026”: Делез Србија, Војвођанска банка, ЕКО Србија, Хајнекен Србија, АТОС, Колор прес груп, Радио С и Марушка.
Представници спонзорског пула ОКС обезбедили су посебне поклоне за најбројнију породицу и за породицу која у збиру година буде најстарија у “Породичној трци”. “Делез Србија”, генерални спонзор Олимпијског тима Србије поклонио је вредносне ваучере за куповину у њиховим радњама у износу од по 10.000 динара, “АС осигурање” званично осигурање Олимпијског тима Србије поклонило је путно здравствено осигурање које ће породице моћи да искористе у периоду од годину дана, приликом седмодневног путовања у иностранство, “ЕКО Србија”, бронзани спонзор ОКС обезбедила је два пута по 50 литара горива, а “Фриком” вредносне ваучере  у износу од по 10.000 динара за куповину у њиховим радњама.
Генерални спонзор "Олимпијског дана", компанија “Мекдоналдс”, обезбедила је за учеснике мајице "Олимпијског дана" и освежење.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 15 јун 2014 16:32
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија