A+ A A-

Зорана Аруновић четврта МК пиштољем у Лондону!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

zoka-uvodnaЛОНДОН - Браво за Зорану Аруновић! У дебију на Олимпијским играма два пута је гађала у финалу и освојила четврто место МК пиштољем и седмо место ваздушним пиштољем!

У дугом изласку на ветрену линију у гађању МК пиштољем 30 плус 30 метака, заостала је 1,3 круга у односу на бронзану Олену Костевич (Украјина).

Четврто место освојила је са 787,3 (583 – прецизно 390, брза паљба 283) круга.

Имала је другу најбољу финалну серију од 204,3 круга, боље од ње гађала је само другопласрана, олимпијска шампионка из Пекинга Кинескиња Јинг Чен (206,4). Српској репрезентатвки је, то на жалост било недвољно за трофеј јер су ривалке имале предност из основног дела.

Златну медаљу освојила је победница Светског купа у Лондону ове године 19 - годшиња такмичарка из Кореје Јангми Ким са 792, 4 (591- нови олимпијски рекорд основног дала) исред браниоца титле Кинескиње Јинг Чен са 791,4 (585) и Олене Костевич из Украјине, олимпијске шампионке из Атине са 788,6 (585) кругова.

Костевичева је освојила бронзу и ваздушним пиштољем.

Друга српска представница Јасна Шекарић пласирала се на 18. место са579 кругова (295 и 284).

- Много сам наде полагала у ваздушни пиштољ и када се очекивањa нису до краја остварилa, дала сам све од себе у другој дисциплини – рекла је Зорана
Аруновић.

- Успела сам да уђем у финале што је мојој сестри и тренеру Јелени и мени и био циљ, постигла сма додуше резултат на некој доњој гранци за ову сезону јер сам имала и две осмице у последњој серији брзом паљбом. То ме је и одвело у распуцавање за финале. Била сам под великим притиском јер су ме изабрали за преглед да немам на себи фластере и траке који могу да послуже и да се учврсти став. Ту вас скидају до голе коже и проверавају. Било је само 15 минута до додатног распуцавања за финале и замолила сма да то одложимо, али су били неумољиви јер су такви су прописи. Потом сам морала обавезно и у тоалет и буквално дотрчала на распоуцавање које се, на срећу, добро завршило. Не знам још увек колико сам имала у финалу, знам само да ми је измакла медаља и због тога сам тужна. Требаће мало врмена да се смирим.

Аруновићева је са 583 круга распуцавала за два места у финалу са Гроздевом из Бугарске и Јонг Сук Јо из ДРН Кореје. У додатној серији од пет метака Јо је имала 50, Аруновићева 49, Гроздева 48 и Бугарка је испала.

Одлука о власници бронзане медаље пала је у последњој серији од пет метака у финалу! Костевичева је „убила“ свих пет центара, Аруновићева два центра и чак три деветке, две 9,9 и последњим метком 9,7 и предност од 0,9 кругова које и имала пред последњих пет хитаца се истопила...

- Данас се баш намучила, два пута је имала распуцавање једно за улазак у финале, које је посебно стресно, друго је плеј оф и жао ми је што толика мука није награђена медаљом. Док је чекала на допинг тест, није престајала да плаче. Била је четврта и у финалу Светског купа, сада јој је измакла једина медаља која јој је недостајала – каже њена сестра и тренер Јелена Аруновић.

- Знала сам да може добро да гађа у финалу и наш вишемесечни рад се доказао управо у тих 20 хитаца. Јесте имала предност после три серије, али сам знала да Костевичева не може да веже две слабе серије и да Зорана мора у последњој да „убије“ више од 52,5 кругова за медаљу. Нисам, зато, пратила Олену концентрисала сам са на Зорану, није то била лоша серија, тачно 50 кругова. Мислила сма да још има неких изгледа а тада сам погледала серију Олене Костевић – 52,2 круга и све је било јасно...

В.д. селектора Горан Максимовић је упутио поруку свим љубитељима спорта у Србији:

- Надам се да ћете на прави начин оценити ово што је урадила Зорана. Не смемо све да гледамо кроз медаље, нису оне једино мерило на оваквим такмичењима. Од неколико стотина такмичарки пиштољем у свету овде је дошло 39 после жестоких квалификација. Зорана је медаљу изгубила у основном делу у брзој паљби када је у последњој серији имала две осмице „виско“. Са та два - три куга више у финалу би била много конкурентнија и опаснија. И овако не можемо ништа да јој замеримо већ само да честитамо: браво Зорана!

У четвртак 2. августа поново је дан предаха за српске стрелце. У петак 3. августа Немања Миросављев излази на ватрену линију МК пушком 60 метака лежећи.

Аруновићева има светско злато и сребро са СП у Минхену 2010. Била је и омладинска првакиња света и Европе 2006. Са Светских купова има има злато МК пиштољем 2012. у Минхену и сребро ваздушним пиштољем 2011. такође у Минхену.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 август 2012 14:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани