Logo
Одштампајте ову страницу

Миросављев десети у гађању МК пушком 60 метака лежећи на ОИ

Оцените овај чланак
(0 гласова)

martinov-uvodnaЛОНДОН - Српски стрелац Немања Миросављев заузео је високо десето место у гађању МК пушком 60 метака лежећи на Олимпијским играма у Лондону са 595 кругова (по серијама 100, 99, 100, 97, 99, 100).

Овај резултат имала су чак деветорица стрелаца који су потом распуцавали са додатних пет метака (погодак се оцењује на децималу) за пет места у финалу. На жалост, српки ас је погодио округло 51 круг, а са 51,6 круга је ушао као
осмопласирани Ђурковић из Хрватске.

- Разочаран сам, меч сам по јаком ветру добро гађао осим оне четврте серије где сам имао три деветке, од тога једну електронски мерено 9,9. Да је била центар био бих сигурно у финалу. У распуцавању сам се поново борио са десним ветром, последњи хитац сам имао 9,8 а са 10,4 и боље био бих у финалу. Одлично сам се осећао, у проби ми је све ишло како треба и добро сам кренуо основни део али је недостајало и мало среће - рекао је Миросављев.

В. д. селектора Горан Максимовић не може да прежали због пропуштене прилике за још једно финале, које би било четврто на овим Играма:

- Није било високих резултата осим Мартинова који је оборио два светска рекорда и Белгјанца Кокса који је искочио као пајац из кутије и највеће је изненађење до сада. Нисмо га регистровали на листи освајача квота, могуће је чак и да је добио вајлд карту. Није он лош стрелац, био је девети на светском купу у Лондону ове године. Јефтино финале од 595 кругова је мало ко очекивао. Миросављеву свака част, заиста се борио и два лоша тренутка су га удаљила од
финала где му је, објективно, по ономе што је показао, било место.

По веома ветровитом времену, најбоље се снашао један од највећих мајстора и специјалиста за ову дисциплину Сергеј Мартинов из Белорусије. Освојио је олимпијско злато са два светска и олимпијска рекорда: са финалом 705, 5 (стари
704,8) и у основном делу са апсолутних 600 кругова! Укупно 23 пута стрелци су постављали апсолутни светски рекорд од 600 кругова, од тога осмам пута је то урадио Мартинов, први пут у Минехну 1997, последњи пут на ОИ у Лондону.

Мартинов има и две бронзе 2000. у Сиднеју у 2004. у Атини као и два светска злата 2006. и 2010. На ЕШ у Београду прошле године заузео је треће место

Сребро је припало Леонелу Коксу (Белгија) са 701,2 (599 кругова) а бронза Словенцу Рајмонду Дебевецу са 701 (596) кргова. Словенац је после Мартинова (105,5) имао друго најбоље финале (105). Дебевец има злато из Сиднеја у троставу и треће место у Пекингу у истој дисциплини. Ово му је осмо учешће на ОИ од 1984. до 2012. није пропустио ни једне!

У другом финалу МК пиштољем брза паљба, Кубанац Луис Пупо је са 34 поена у финалу (не сабира се са резултатом основног дела) освојио злато и изједначио светски рекорд финала. Сребро је припало Виџаи Кумару (Индија) са 30, док је бронзу освојио Кинез Фенг Динг са 27 поена. У основном делу Рус Сергеј Климов који је на крају завршио четврти, са 592 круга поставио је нови светски и олимпијски рекорд. Стари је био 591 круг.

У суботу 4. августа на ватрену линију излазе српске репрезентативке МК пушком 3 пута 20 метака Ивана Максимовић и Андреа Арсовић. Пријављено је 48 такмичарки. Максимовићева ће гађати на месту број 16, а Аруновићева на броју 40.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 август 2012 10:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015