Logo
Одштампајте ову страницу

Ђоковић у борби за бронзану медаљу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

novak-london-uvodnaЛОНДОН - Српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале Олимпијског турнира у Лондону. Њега је у полуфиналу савладао Енди Мареј из Велике Британије са 7:5, 7:5.

Ђоковић ће се у борби за треће место састати са Дел Потром из Аргентине, који је у другом полуфиналном мечу изгубио од Роџера Федерера из Швајцарске са 3:6, 7:6, 19:17.

Пре четири године у Пекингу Ђоковић је био освајач бронзане медаље.

У финалу Oлимпијских игара у Лондону у женској конкуренцији играће Марија Шарапова из Русије и Серена Вилијамс из САД. Шарапова је у полуфиналу победила земљакињу Марију Кириленко са 6:2, 6:3, док је С. Вилијамс била успешнија од Викторије Азаренке из Белорусије - 6:1, 6:2.

У игри мушких дублова у финалу ће се састати Американци браћа М. и Б. Брајан и Французи Љодра и Цонга.

Браћа Брајан су у првом полуфиналу победили Бенетоа и Гаскеа из Француске са 6:4, 6:4, док су Љодра и Цонга били бољи од Ферера и Лопеза из Шпаније - 6:3, 4:6, 18:16.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 август 2012 10:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015