Кућа Добрих Вести

Login

Борисављевић изгубио бронзу на Балканијади за једну секунду!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

borisavljevic-posle-trke-uvodnaМилош Борисављевић најбољи српски јуниор репрезетативац Металац из Краљева, освојио је четврто место на Правенству Балакана у Београду.

Стазу од 16,5 км на Ушћу прешао је за 22 минута и бронза му је измакла за једну секунду!

Злато је освојио Турчин Ферит Кан Самли са 21,21 минута, Румун Адријан Замфир је други са 21,9 а треће место припало је Андреју Ковалкиуцу (Молдавија)
са 21,59 минута.

Стефан Стефановић репрезентативац чачанског Борца заузео је пето место са 22,07 а Лука Котур из београдског Партизана је десети са 22,55 минута.

У кадетској трци против штоперице најбољи пласман остварио је Душан Рајовић из Металца са 15,55 минута на стази од 11 км. До бронзе је био кратак девет секунди. Победио је Онур Балкан (Турска) са 15,35, сребро је припало Валерију Иванову (Бугарска) са 15,43, а бронза Ведат Кочу (Турсак) 15,46. Милану Богдановићу из нишког Железничара МБН.

- Ово није дисциплина где смо конкурентни ни на Балкану када је у питању опрема. Борисављевић је возио обичан бицикл и целе ноћи сам копао по радионици да му нађем потребне додатке и наставке за гуверналу – каже Радише Чубрић који је водио јуниорски тим, док је о кадетима бринуо Бранко Бановић.

- Са специјалним бициклом, „прогутао“ би сигурно ту секунду, а можда и више. Трудићемо се да у друмској трци поновимо успех од прошле године када су наша три јуниор освојила три прва места. Жао нам је што због противљења Македоније и Турске нису стартовале по две наше екипе.

Друмска трка је у недељу. Старт је у 10 часова код Метроа на Видиковцу а циљ после 88 км вожње за јуниоре и 63,5 км за кадете, у Рипњу.

Организаторима, БС Београда помогли су Секретаријат за спорт и омладину Београда и општине Стари Град и Врачар, генерални спонзор Итера (Русија) као и спонзори Вила Јелена, Холидеј Ин, Салкано, Нелт, Фрувита, Метро, Авиа, Ласта, Леонардо, Кика, Марушка, Аксиом, Београдски водовод и канализација,
Денстар, Ауто мото савез Србије и Дом здравља Др Ристић. О безбедности бринула сабраћајна полиција МУП Србије.

Учествују бициклисти из Албаније, Румуније, Кипра, Бугарске, Турске, Молдавије, БиХ, Македоније и Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 август 2012 12:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија