Logo
Одштампајте ову страницу

Ђоковић и Николина Молдован најбољи спортисти Србије у избору ОКС

Оцените овај чланак
(1 Глас)


 

1okssvizajednoБЕОГРАД - Тенисер Новак Ђоковић и кајкашица Николина Молдован су најбољи спортисти Србије у избору Олимпијског комитета Србије саопштено је на  свечаности у Дому Народне скупштине Србије којој је присуствовао и председник Србије Томислав Николић.


Најбоља мушка екипа је кошаркашка репрезентација Србије. Награда за најбољу женску селекцију није додељена.
Николина Молдован је прва кајакашица која је добила ово признање. На Светском првенству у Москви, у чамцу са сестром Оливером довеслала је до сребрне медаље на 500 метара, а у спринту у индивидуалној конкуренцији окитила се бронзаним одличјем.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и ове године је потврдио класу и пети пут проглашен је спортистом године у избору Олимпијског комитета Србије. Новак се у 2014. вратио на прво место АТП листе и освојио је седам вредних трофеја, од којих се издвајају Вимблдон и завршни Мастерс у Лондону.
Кошаркашка репрезентација Србије окитила се титулом вицешампиона света и тиме заслужила тирулу најуспешнијег мушког тима. После 12 година од освојене златне медаље у Индијанаполису, наши кошаркаши освојили су ново одличје на светским првенствима и оправдали назив “Србија, земља кошарке“.
1oksmoldovan2У години одржавања Олимпијских игара младих, Олимпијски комитет Србије додељује трофеј и најуспешнијем младом тиму. Трофеј ОКС у овој категорији понела је женска јуниорска одбојкашка репрезентација, која је освојила шампионску титулу на Европском првенству у Финској и Естонији.  
За најуспешнијег младог спортисту проглашен је џудиста Немања Мајдов, освајач сребрне медаље на Олимпијским играма за младе у Нанкингу. Немања се ове године окитио и титулом јуниорског шампиона Европе.
Најуспешнији тренер у избору ОКС је Драган Плавшић чији су такмичари Николина и Оливера Молдован, Марко Томићевић и Владимир Торубаров освојили осам кајакашких медаља ове године. Добитник трофеја Међународног олимпијског комитета, који ове године носи назив “Спорт и уметност”, је Драган Бјелогрлић, редитељ филмова „Монтевидео, Бог те видео“ и “Монтевидео, видимо се!”.
1okstrener2Познати српски глумац, сценариста, редитељ и продуцент, у претходних неколико година скренуо је пажњу на спорт и на филмском платну, са два дугометражна филма и телевизијском серијом у којима је приказано учешће тима Краљевине Југославије на првом Светском првенству у фудбалу, одржаном у Уругвају 1930. године.
Председник ОКС Владе Дивац честитао је спортистима на оствареним разултатима и пожелео им пуно успеха у предолимпијској 2015.
- Знајте да у сваком тренутку имате подршку целе нације јер ви сте најбоље што Србија има. Желим вам да већ у следећој такмичарској години испуните своје снове и да се у што већем броју нађете на Олимпијским играма у Рио да Женеиру кроз две године.

Извор. Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 децембар 2014 21:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015