Logo
Одштампајте ову страницу

Победа Србије за прво место

Оцените овај чланак
(0 гласова)

prlainovic-uvodnaЛОНДОН - Победом од 11:6 (4:1, 1:2, 3:1, 3:2) над Сједињеним Америчким Државама у четвртом колу олимпијског турнира у Лондону, ватерполисти Србије преузели су прво место у Б групи. У последњем 5. колу Србија се састаје са Румунијом.

Србија је на Олимпијским играма у Лондону тако остварила четврту победу. Једино је играла нерешено против селекције Црне Горе.

У победи Србије над САД стрелци су били: В. Удовичић 3, Ф. Филиповић 2, Митровић, Гоцић, Прлаиновић, Никић, Д. Пијетловић и Алексић са по једним голом.

Била је то убедљива и рутинска победа над екипом, која је на Играма у Пекингу Србију у полуфиналу савладала са 4:2.

После ове победе Србија ће вероватно освојити прво место у Б групи и са те позиције ући у четвртфиналне борбе.

У осталим мечевима постигнути су следећи резултати - А група: Хрватска - Аустралија 11:6, Грчка - Шпанија 9:11, Италија - Казахстан 9:6.

Б група: Србија - САД 11:6, Мађарска - Велика Британија 17:6, Црна Гора - Румунија 12:8.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 август 2012 12:56
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015