Кућа Добрих Вести

Login

Петер Сук за катедром у Србији

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1petersukfotoStrelicarskisavezSrbijeБЕОГРАД - Сук донг – еун, познатији као Петер Сук, корејски тренер, један од најбољих светских стреличарских стручњака, боравиће у Србији од 1. до 10. фебруара.


- Стреличарски савез Србије је, уз велику помоћ Олимпијског комитета Србије, успео да ангажује Сука за серију предавања за тренере, као  тренинге са сениорима и младим стреличарима  са којима ће радити чак три днаа- каће Драган Свилановић председник Стреличарског савеза Србије.- Тренуто је ангажован у Румунској стреличарској федерацији до Рија 2016.  Петер Сук имала  огромно искуство у програмима развоја стреличарског спорта и рада са младима, у Малавију у Африци већ неколко година води програм  „Од лука до врхунског стреличара“. Олимпијски комитет Србије платиће боравак и авионску карту, док ће Стреличарски савез Србије обезбедити превоз по Србији, салу и термине.
Свилановић је и најавио да ће се у сарадњи са фирмама из Кореје и Стрељачком федерацијом Кореје ускоро организовати долазак тренера на шест месеци.
- Са двораном „Слодес“ договорили смо да се семинари и тренинзи одрже у њој  као и да Петер Сук борави у хотелском делу који је уз ову халу - каже Даринка Тимотијевић генерални секретар Стреличарског савеза Србије.- Долазак оваквог тренера је, на неки начин, историјски за српско стреличарство и надам се добром одзиву наших стручњака, јер знања никада није доста...
Петер Сук је син Сук бонг - еуна који је 1950. увео савремено стреличарство у спорт Кореје и сматра се родоначелником овог спорта у тој земљи. Кореја је до Лондона имала три мушке екипне олимпијске титуле, док је женска репрезентација освојила седмо олимпијско злато и ни једна друга селекција од увођења ове дисциплине 1988. у Сеулу, није била на највишем степенику победничког постоља!
Петер Сук је у Атини 2004. водио италијанску репрезентацију чији је члан Марко Галиацо  освоји појединачно олимпијско злато. Потом је преузео британску репрезентацију и на СП у Лајпцигу 2007. Британци су се окитили са три медаље. У Пекингу 2008. Британија је под његовим вођством била четврта. Потом је опет отишао у Италију и са њима је у Лондону 2012. освојио олимпијско екипно злато!
Прва два дана, 1. и 2. фебруара,  одржаће се семинар за тренере и Стреличарски савез Србије платиће трошкове  за једног тренера, а уколико клубови желе да пошаљу више стручњака платиће котизацију по 30 евра за сваког. Обавезно је знање енглеског језика и тренерско искуство. Други до семинара је рад са врхунском сениорима 3. и 4. фебруара и клубови могу да пријаве по пет учесника, али пошто Петер Сук ради са максимум 16 полазника, листа  ће се одредити на основу домаће ранг листе и излазака на такмичења у 2014. На крају семинара, 5, 6. и 7. фебруара, Петер Сук ће радити са јуниорима и кадетима. Сваки клуб може да пошаље по три учесника. Уколико буде више од 16 пријављених,  списак ће се направити на основу домаће ранг листе и учешћа на такмичењима у прошлој и овој години. Аутоматско учешће стичу полазници кампа у 2014.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 16 јануар 2015 18:46
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија