Кућа Добрих Вести

Login

Бронза и рекорд Арсовићевој за крај у Кувајту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1KUVAJT5ARSOVICКУВАЈТ- Андреа Арсовић стрелац Партизана освојила је бронзану медаљу МК пушком 60 метака лежећи последњег, петог, дана четврте “Велике награде емира од Кувајта” са 621 круг и оборили сопствени државани рекорд (620,4 са Шампионата света прошле године у Гранади). Победила је Хрватица Сњежана Пејчи (која је тријумфовала и у троставу) са 624,4 круга, друга је Норвежанка Сив Анита Драмстад са 622,8 кругова. У овој дисциплни жене не гађају финале. Учествовало је 25 такмичарки.


- Пресрећна сам, на јаком турниру освојила сам три медаље и имам комплет свих боја, а уз то оборила сам два државна и један лични рекород – рекла је Анмреа Арсовић.-  Ово је за мене велики подстрек и потврда да напоран рад, са тренером Доневићем, даје праве резултате. Чека нас први велики изазов у сезони, Шампионат Европе ваздушним оружјем у марту у Арнхему у Холандији. Такмчење у Кувату ваздушном пушком показало је да сам у доброј форми.
1kuvajt5andreatrecaТренер Драган Доневић, коме је у Кувајту асистирао Горан Микец, је  истакао:
- Иако смо дошли само са четворо такмичара за које је све трошкове, као и за тренере, платио организатор коме се захваљујем на гостопримству, освојили смо осам медаља што је фантастичан резултат, да нам позавиде и много бројније селекције. Андреа Арсовић је гађала одлично, и да није било мале кризе у четвртој серији када је “убила” 101,8 кругова, упустила би се у борбу и за најсјајнији трофеј. Честитке заслужју сви репрезентативци, Миросављев је гађао у три финала, Арсовићева, Микец и Плетикосић у по два.  
Арсовићева је МК пушком тростав са 458,6 кругова оборила сопствени државни рекорд финала (457,8)  а МК пушком 60 метака лежећи такође свој државни рекор са 621 круга (стари 620,4). Лични рекорд поставила је ваздушном пушком 420 (стари 419,9).
Српски стрелци су, у конкуренцији такмичара из Француске, Словеније, Норвешке, Мађарске, Казахстана, Јапана, Монголије, Албаније, Хрватске, Малезије, Узбегистана, Брунеја, Саудијске Арабије, БиХ, Омана, Катара, Јордана, Малдива, Туниса, Бангладеша, Кувајта... освојили осам медаља - три златне, две сребрне и три бронзане. Златом су се окитили Дамир Микец у гађању МК пиштољем, Андреа Арсовић ваздушном пушком и Немања Миросављев МК пушком 60 метака лежећи! Сребра су припала Андреи Арсовић и Немањи Миросављеву (обоје МК пушком тростав), а док су бронзане трофеје освојили Дамир Микец ваздушним пиштољем, Андреа  Арсовић МК пушком 60 метака лежећи и Немања Миросављев ваздушном пушком. Стеван Плетикосић је био четврти МК пушком тростав и осми ваздушном пушком.
1KUVAJT5SAZATVARANJAУ 2013. на „Великој награди емира од Кувајта“ (2014. нису учествовали), стрелци Србије су освојили укупно десет медаља: шест златних и четири бронзане. Најсјајнија одличја припала су Андрији Златићу МК пиштољем, Немањи Миросављеву ваздушном пушком, Андреи Арсовић ваздушном пушком и МК пушком тростав и Зорани Аруновић МК и ваздушним пиштољем. Бронзе су освојили Немања Миросављев МК пушком 60 метака лежећи, Ивана Максимовић МК пушком тростав, Бобана Величковић и Димитрије Гргић  обоје ваздушним пиштољем.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 30 јануар 2015 15:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија