Logo
Одштампајте ову страницу

Су и Слингсби шампиони у ласеру

Оцените овај чланак
(0 гласова)

jedrenje-australijanac-uvodnaЛОНДОН - Кинескиња Ли Јиа Су победила је у класи ласер радијал на олимпијској регати у Лондону са 35 бодова. Она је била трећа на Олимпијским играма у Пекингу пре четири године.

Холанђанка Марит Боиувместер, светска шампионка 2011. и вицешампионка 2010. са 37 поена заузела је друго место док је Еви ван Ацкер (Белгија) трећа са 40 поена.

У класи ласер за мушкарце Том Слингсби (Аустралија) са 43 поена освојио је олимпијску титулу. Он је број један на ранг листаи, светски првак узастопно од
2009. до ове године.

Изненађење је Павлос Контидес (Кипар), 11. на ранг листи који је у Лондону са 59 бодова освојио сребро. Расмус Миргерн (Шведска) са 72 поена је трећи. Он има бронзу са СП 2003. у овој класи.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 август 2012 14:13
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015