Logo
Одштампајте ову страницу

Премијер Вучић и министар Удовичић са стипендистима МОС

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1mosgrupna

1mosmoldovan

 

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић и министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић приредили су пријем за  стипендисте Министарства омладине и спорта Србије.


- Био сам као студент стипендиста владе и стипендија ми је помгла да се са много више одговорности, труда и залагања посветим студијама. Стипендије које ви добијате нису велике, али  је држава дала колико је имала и могла у овом тренутку  и тиме исказала захвалност за све оно што сте учинили за њу на спортском пољу - рекао је у обраћању стипендистима премијер Вучић.-Желим вам много победа и медаља, али и да останете добри људи, да вас време не поквари...
Вања Удовичић министар омладине и спорта је у уводној речи истакао:
- Оваква окупљања су за мене посебно емотивна, јер сам и сам пре десетак година био на вашем месту. Држава је овим стипендијама потврдила да цени своје спортисте, не само оне који већ освајају медаље већ и оне друге који су тек на почетку каријере. Присуство премијера Вучића то  и доказује.  Ви имате обавезу не само да  будете врхунски у спорту и да освајате медаље, већ и да понашањем и односом према својој земљи будете узори генерацијама које долазе. Желим вам да вам ова предолимпијска буде још успешнија од сјајне 2014. и да се сви радујемо новим успесима.
Стипендије прима 365 спортиста из 49 спортских грана. У име стипендиста говорили су кајакашице Николина Молдован, атлетичар Асмир Колашинац, који је премијеру Вучићу уручио тренерку као скромни дар, и параолимпијац - стрелац Драган Ристић.
Свечаном пријему  присуствовао је и велики број тренера и спортских радника.


Последњи пут измењено петак, 20 март 2015 16:17
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015