Кућа Добрих Вести

Login

Планинари Балкана испели се на Мон Блан

Оцените овај чланак
(0 гласова)

balkan-na-mon-blanu-uvodnaЛОНДОН - Планарски клуб Балкан из Београда, под покровитељством Министарства за спорт и омладину Србије, успешно је завршио поход на врхове Доломита и Алпа који је крунсан пењањем на Мон Блан највпши врх Алпа ( 4.809 м).

У експедицији су учествовала 23 планинара из Србије, БиХ, Македоније и Бугарске, од тога 10 жена.

На врхове Доломита Пиз Бое 3.152 м испела су се 23 планинара, а на Мармоладу и врх Пунта Пени 3.434 м испела су се 22 планинара.

На највиши врх Алпа и западне Европе Мон Блан 4.809 м кренуо је 21 планинар, на врх се испело 19 планинара, од тога седам жена. Један планинар се испео до 4.400 м и једна планинарка до 4.500 м.

Временски услови су релативно били погодни, темепература при самом успону је била минус 20 степени, јачина ветра 50-60 километра на час.

- Захваљујемо се Влади Републике Србије и Министарству омладине и спорта, што су у значајној мери допринели реализацији нашег пројекта обезбеђењем неопходних средстава, као и произвођачу спортске опреме Цветекс који нас је опремио – рекла је организатор похода и вођа успона Миланка Арсић, дугогодишњи планинар и водич многобројних врхова преко 2.000 м чији је помоћник био алпиниста Дамир Лукшић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 август 2012 18:02
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија