Logo
Одштампајте ову страницу

Подељене златне медаље у боксу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

boks-zz111-uvodnaЛОНДОН, 9. августа - Британка Никола Адамс, Иркиња Кејти Тејлор и Американка Кларис Шилд окитиле су се златним медаљама у боксу на
Олимпијским играма у Лондону, пошто су у финалу убедљиво побдиле своје ривалке. Тиме је спуштена завеса женског турнира, а после дана паузе следе борбе за медаље и у мушкој конкуренцији.

Резултати, жене, 51 кг, борба за злато: Никола Адамс (Велика Британија) – Сан Сан Рен (Кина) 16:7, бронзане медаље: Марлен Еспарза (САД) и Мери Чунгнеијанг Хмангте (Индија).

60 кг. борба за злато: Кејти Тејлор (Ирска) - Софија Очигава (Русија) 10:8, бронзане медаље: Адриана Араухо (Бразил) и Мавзина Чоријева (Таџигистан).

75 кг, борба за злато: Кларис Шилдс (САД) - Надежда Торлопова (Русија) 19:12, бронзане медаље: Јинзи Ли (Кина) и Марина Волнова (Казахстана).

На женском турниру најуспешнија нација је САД са две медаље (1 – 0 – 1), испред Велике Британије 1 (1- 0 – 0), Ирске 1 (1- 0 – 0), Русије 2 (0 – 2- 0), Кине 2 (0 – 1 -1) итд.

Укупно девет нација освојило је медаље.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 12 август 2012 18:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015