Logo
Одштампајте ову страницу

Фатовић изабрао за СП

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1NEMACKAFATOVICISTANTICБАЊА ЈУНАКОВИЋ - Драган Фатовић, селектор женске сениорске куглашке репрезентације Србије, одредио је, после припрема у Бањи Јунаковић,  осам куглашице које ће играти на екипном Шампионату света у Шпахерздорфу у Немачкој од 13. до 23. маја.


На списку су Хермина Лукач, Ливиа Санто, Зорица Бараћ (све Пионир), Маја Ђукић, Јована Стантић (обе Раднички, Нови Сад), Јасмина Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад), Марија Кресовић (Кристал) и Ксенија Милосав (СПЦ Војводина, Нови Сад). Хермина Лукач ће играти и на кадетском појединачном и екипном Првенству света у Шпајхерздорфу од 8. до 13. маја.
- На припремама је било девет куглашица и у Немачку неће путовати Маријана Орос из новосадског Радничког – каже Фатовић.-  Одиграле су и тренинг утакмицу са мушком селкцијом и поново забележиле одличан резултат 3.558 чуњева, више него против Мађарске прошлог викенда првог дана пријатељског меча, када су срушиле 3.534 чуња. У доброј форми путују у Немачку, надам се лепим вестима.
Сениори су били фантастични и оборили 4.043 чуња више од светског рекорда Мађара 4.012. Сениорке су им узеле само четири сет поена а од тоге један је освојила Јована Стантић против Вилмоша Заварка, најбољег куглаша светза: Стантићева је у првом сету  срушила 185 чуњева, Заварко 160... Мушкарци су, као прави џентлмени, давали сениоркама по 50 чуњева предности, али је само Марија Кресовић искористила овај бонус против Горана Чалуковића 580:598.
 Селектор сениора Милош Поњавић, који на припремама има десет куглаша, одредиће састав за СП по завршетку рада у Бањи Јунаковић у петак 8. маја.
1NEMACKASENIORKEКуглашице Србије ће играти у “Д“ групи са Чешком (бронза са прошлог СП), Словачком и Естонијом,
У „А“ групи за куглашице су Румунија (вицешампион света), Аустрија, Италија и Данска, у „Б“ групи Мађарска (шампион света), Немачка, Пољска и квалификант, у „Ц“ групи су Хрватска (бронза са СП 2013), Словенија, БиХ и квалификант. Квалификанти су Црна Гора и Француска.
Мушка репрезентација Србија, која је пре две године на СП у Залаегерсегу освојила бронзу, играће у групи „Б“ са Пољском, Италијом и једним од квалификаната (БиХ, Естонија, Црна Гора и Данска).
У „А“ групи су Хрватска, Словенија, Словачка и квалификант, у „Ц“ групи Румунија (бронза 2013), Немачка, Француска и квалификант и у „Д“ групи Мађарска (брани титулу), Аустрија, Чешка и квалификант.
У другој фази, првопласирани из „Б“ групе игра са другопласираним из „Д“  групе и обрнуто. На исти начин укрштају се А“ и „Ц“ група

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 07 мај 2015 13:51
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015