Кућа Добрих Вести

Login

У Форт Бенингу нишане нове олимпијске визе

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1fbeningaerrodomodlazakБЕОГРАД -Срећко Пејовић, спортски директор Стрељачког савеза Србије водиће на Светски куп у америчкој војној базио Форт Бенинг  од 11. до 19. маја нешто измењени састав у односу на Чангвон у марту.


На списку су - -пушка: Стеван Плетикосић („Чика Мата“), Миленко Себић (Ц. звезда) и Милутин Стефановић („Чика Мата“), Андреа Арсовић (Партизан) и Ивана Максимовић (Академија Максимовић), пиштољ: Димитрије Гргић (Академац) и Дамир Микец (Полицајац), Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Ц. звезда),  Бобана Величковић (Бор 030) и Јасмина Гргић (Смедерево).
.- Припреме у Новом Саду показале су да је форма код свих стрелаца добра - каже Срећко Пејовић.- Циљ је да у Форт Бенингу освојимо још најмање две олимпијске визе за Рио. Добро је што је форма МК оружјем у успону и да су се, по квалитету, резултати приближили  оним које постижу ваздушним оружјем.
Пејовић истиче да је  освајање олимпијских виза  такође и залог за добре резултате на Шамшионату Европе МК оружјем у Марибору од 18. јула до 1. августа, где се такође ваде олимпијске визе:
- Ако одемо на Шампионат Европе растерећени  можемо да се концентришемо  на освајањее медаља. Уверен сам да ће у Марибору свако  одличје донети и олимпијску визу. Знам да је стрелцима важна олимпијска виза, али важне су и медаље за укупни статус нашег спорта  и за ово такмичење ћемо повести селекције и стрелце који могу да се упусте у борбу за њих.
- Прошле године освојене су четири медаље у Форт Бенингу. Сребром су се окитила Ивана Максимовић и Милутин Стефановић (обоје ваздушном пушком) а бронзаним одличјима Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Андрија Златић (МК пиштољ).
Четврта у финалу у Форт Бенингу била је Андреа Арсовић ваздушном пушком. Осма места у финалу заузели су Зорана Аруновић (МК пиштољ) и Димитрије Гргић (ваздушни пиштољ).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 10 мај 2015 11:51
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија