A+ A A-

Kадети заузели десето место

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1dan3markoanticШПАЈХЕРЗДОРФ- Мушка кадетска куглашка селекција Србије освојила је десето место на Шампионату света у немачком граду Шпајхерздорфу са 2.225 чуњева (Себастијан Молнар 578, Марко Антић 603, Немања Балаћ 563, Илија Остојић  - до 43. хица, потом је ушла замена  Жељко Гарафијат, укупно 481 чуњ).


Злато је освојила репрезентација Хрватске са 2.483 чуња што је уједно и нови светски рекорд (стари Немачка 2.473 – СП, Детенхајм 2009). Сребро је припало домаћинима, Немцима, са 2.450 чуњева а бронзом су се окитили Чеси са 2.368 чуњева. Четврта је Словачка са 2.305 чуња, пета Француска са 2.303 чуња.
Селектор кадета Мирко Чуквас није  био расположен за коменатар учинка селекције састављене од четири дебитанта и Марка Антића који је већ играо на Шампионату света.
Почело је, иначе, добро. Себастијан Молнар је пробио лед са солидних 578 чуњева, а Марко Антић је  на другој табли одиграо 603 чуња и повукао Србију ка врху. Пропустио је, међутим, колосалну шансу да  можда буде и играч дана: имао је 410 чуњева у пуне (у овом елементу је на деоби првог места са Росандићем из Хрватске који је имао други резултат од 637 чуњева) али је зато у чишћењу оборио само 193 чуња, најслабији резултат у првих 16 куглаша!
1dan3cukvasmolnarstetinНемања Балаћ, као трећи играч, је  играо борбено и изборио се за добра 563 чуња и Србија је у том тренутку у конкуренцији екипа којима су одиграла по три играча била трећа са 1.744 чуња, иза Чешке са 1.795 и Словачке са 1.748 чуњева.
Од Илије Остојића, који има разоран хитац, очекивало се да одржи Србију у горњем дому светског куглања  Први сет је завршио са 139, чуњева али је у другом после 13 хитаца у пуне имао само 53 чуња  и селектор Чуквас га је заменио. Ушао је Жељко Гарафијат који је одмах дошао под удар судијске процене о „босим“ куглама и добио је прво жути, а потом и пет црвених картона после којих се поништава оно што је у том хицу оборено, и потпуну је испао из игре. Заједно су срушили само 481 чуњ! Селектор Чуквас, који је секундирао, тврдио је да нису биле „босе“ (када се кугла баци на стазу или ван даске положнице на такозвану „гуму“) а Младен Праштало.члан УО КСС који се налази у делегацији ишао је да погледа да ли је на „гуми“ остао траг од кугле и  рекао је да се ништа не види...
- И ово је спорт, све што се десило морамо тако да доживимо, мушки део није имао дан – рекао је на састанку председник КСС Урош Драгојловић.-  Због слабог резултата једног играча и резерве испаштала је цела екипа. БиХ је осма, боља од нас  а дошли су без дана припрема и смештени су у много скромнијим условима него ми. Они који су подбацили мораће да се потруде, да много раде и да се усавршавају, ако желе да остану репрезентативци.
1dan3cukvasmolnarstetinДрагојловић је  истако да је први пут од када прати шампионате света, доживео да се нашем кадету, а пре тога и пиониру на Светском купу, доделе жути картони:
- Селектори  кадетске и јуниорске секлекције су и савезне судије  и изгледа да ће на припремама морати да објашњавају и  правила куглања и где се баца кугла. Желео би да свима ово буде једно драгоцено искуство и поука, да се убудуће овакви киксеви не дешавају. Морате да се окренете новим изазовима и обавезама на овом првенству света, да све што је било лоше и непријатно оставите иза себе и да мушки део селкције у наставку поправи утисак.
Драгојловић је честитао кадетима Марку Антићу (четврти са 603 чуња) и Себастијану Моланру (23. са 578 чуњева) на пласману у појединачно финале. Листу 24 кадета, који ће се 13. маја борити за појединачне титуле, предводи Намац  Борле са 661 чуњем, а прате га два Хрвата Росандић са 637 и Брадарић са 630 чуњева.  Девет играча, од укупно 54, имало је више од 600 чуњева.
 У понедељак 11. априла  за титуле ће играти мушки и женски тандеми. Србија има по једног представника.  Хермина Лукач и Кристина Љубенковић играће у 10,35 против тандема Словеније 2, док ће Марко Антић и Себастијан Молнар од 11,45 играти против Аустрије 2.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 10 мај 2015 22:42
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани