A+ A A-

Златић шести МК пиштољем на ОИ

Оцените овај чланак
(0 гласова)

zlatic-uvodnaЛОНДОН - После бронзе ваздушним пиштољем, српски стрелац Андрија Златић заузео је шесто место у гађању МК пиштољем слободног избора са 655,9 (564 - по серијама 92, 97, 95, 91, 96, 93).

У финале је ушао као трећи, после пет метака је пао на шесто место, после деветог метака вратио се на трећу позицију, али конац дело није украсио: последњем хицем „убио“ је 7,6 кругова, најслабије у целом финалу и пао на шесто место са насјлабијом финалном серијом од 91,9 кругова (8,1 – 10,2 – 8,4 – 9,3 – 7,7 – 9,3 - 10, 3 – 10,4 - 10,1 – 7,6).

Златна медаља припала је Јонг Ох Јину (Кореја) са 662 (562) круга, сребро је освојио Јонг Рае Чои (Кореја) са 661,5 (560), док је бронзу пригрлио Кинез Живеи Ванг са 658,6 (566) кругова.

Јонг Ох Јину је ово друго злато у Лондону, победио је и ваздушним пиштољем. Из Пекенга 2008. има злато МК пиштољем и сребро ваздушним пиштољем, а из Атине 2004. сребро МК пиштољем. Био је трећи на СП у Минхену 2010. МК пиштољем.

Винх Суон Хоанг (Вијетнам) завршио је на четвртом месту 658,5 (563), пети је Ђузепе Ђордано (Италија) са 656 (559) кругова, а шести наш Андрија Златић.

Финале је вредело 559 кругова и чак шесторица стрелаца са овим резултатом морало је да распуцава са доданих пет метака за само једно место у плеј офу!

Прошао је управо Италијан Ђордано. Други српски репрезентативац Дамир Микец је био надомак финала са 558 кругова (92, 90, 94, 95, 94, 93) и заузео је 16. место у конкуренцији 38 стрелаца.

- Лоше сам гађао финале и ту нема шта много да се прича! Катастрофа! Знао сам да ми последњим метком треба јак центар, јер су сви осим Вијетнамца опалили, да останем у трци за медаљу и када сам окинуо и видео шта сам урадио, треснуо сам пиштољ о пулт – искрен је био Златић.- Морам да кажем да сам у основном делу био без среће, имао сам две седмице од тога једну 7,9, пет осмица и две су биле 9,9 неколико деветки је било 9,9...Губио сам цео круг за ту једну десетинку! Имао сам шансу за најмање три чертири круга бољи резултат а тада би и у финалу све било много лакше.

В. д. селектора Горан Максимовић је истакао:

- И то је спорт! Међутим, све честитке Андији Златиу, бронза и два финала на ОИ су подвизи за сваку похвалу. У проби имао је групу десно, изгледа да га је мало варало светло на стрелишту. Тамо је опалио и последњи метак. Мислим да је и Микец могао у финале што би био пун погдак. Лоше је кренуо, посебно у
другој серији коју је почео шестицом, али је потом везао четири центра... Међутим, последња серија га је удаљила од финала, са 94 круга би распуцавао, са 95 би био у финалу и то у борби за медаљу јер се све истумбало, и тада се отварају шансе.

Последњег дана стрељачког олимпијског турнира у понедељак 6. августа на ватрену линију ће Немања Миросављев МК пушком тростав 3 пута 40 метака.

Учествују 42 такмичар, Миросављев ће гађати на месту 54.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани