Logo
Одштампајте ову страницу

Аустралијанци и Новозеланђанке позлатили једра

Оцените овај чланак
(0 гласова)

jedrenje-novi-zeland-uvodnaЛОНДОН 10. август - Новозеланска посада Јо Алех - Оливиа Поури освојила је златну медаљу на олимпијској регати у Лондону у калси 470. Сребро су освојиле Британке Хана Милс и Саскија Кларк овогодишње шампионке света у овој калси. Бронзани трофеј припао је Лиси Вестерхоф и Лобке Беркхоут из Холандије.

Аустралијанци Матју Белчер троструки шампион света и Малколм Пеџ шампион из Пекинга у класи 470, окитили су се титулом у овој класи у Лондону.

Лук Патиенсе и Стјуарт Бител, вицешамиони света прошлее године, окитили су се сребром, док су Лукас Калабрезе и Хуан де ла Фуе из Аргентине заузели треће место.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015