Logo
Одштампајте ову страницу

Доброта конкурента спасила посао

Оцените овај чланак
(1 Глас)

РИНГОЛДЕ  - Котон Пери (Cotton Perry ), аутомеханичар из градића Ринголд (Ringgold) у америчкој савезној држави Џорџија, са више од три деценије радног стажа, навикао је да помаже људима после удеса и несрећа, али је после налета торнада, који је уништио његову радионицу лане у априлу, захвалан власнику конкурентске аутомеханичарске радње који му се нашао у несрећи и спасио његов посао од пропадања.

Пошто је чуо у каквом се стању налази конкурентски сервис, Марк Тетер (Мark Teter)
је понудио Котону да користи три бокса у његовој радионици да би могао да настави да опслужује своје клијенте и да исплаћује плату својим запосленима. "Примили су нас као да смо им род најрођенији“, прича Котон, и наглашава да би "у супротном стајали у реду за бесплатан оброк“.

Марк је свестан да је могао да добије Котонове клијенте да је овај доживео крах. "Тако бисмо учврстили наш бизнис, али то није добар начин“, каже он и додаје "то што смо поделили наш простор за сервисирање са Котоном је било једино исправно“.

Тетер и Пери су конкуренти већ више од 30 година. Раније се дешавало, ту и тамо, да један другом пошаљу клијенте. Међутим, конкуренција међу њима се заоштрила пре неких пет, шест година, када је Тетер увео услугу комплетног опслуживања клијената, што је искључило потребу њиховог обраћања Перију.

Котон се нада да ће успети убрзо да обнови своју радионицу, иако је Марк рекао да му неће постављати никакве рокове за коришћење простора у његовом сервису, објављено је на сајту: Online Athens

Марк истиче да је оно што се једним таквим поступком добија на међуљудском и духовном плану важније од новца. "Ако сте у прилици да помогнете некоме, то сте дужни да урадите. Када будем отишао Богу на истину волео бих да имам неколико добрих дела иза себе“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 24 септембар 2012 13:52
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Најновије од Мирјана Јовановић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015