Кућа Добрих Вести

Login

Стекли се услови за тениску академију

Оцените овај чланак
(10 гласова)

uvodnaБЕОГРАД, ЛУКОВСКА БАЊА - После три смене овог лета, тениски камп у Луковској бањи, који је одржан пету годину за редом, окупио је током јула и августа укупно 89 деце из 17 држава, а сада је на реду зимски камп у том познатом туристичком центру, који ће окупити двадесетак најталентованије деце из земље, региона и света.

"По броју тенисера и квалитету играча, овогодишњи камп у Луковској Бањи је био најбољи до сада. Петогодишње искуство је, уверена сам, довољно да озбиљно можемо да размишљамо о отварању тениске академије у Луковској бањи", изјавила је за “Кућу добрих вести” руководилац и идејни творац кампа Јелена Генчић.

Генчић сматра да би бања крај Куршумлије, уз помоћ Тениског савеза Србије  и Министарства спорта и омладине, могла да буде носилац програма и рада тениске академије о којој се у нашој земљи прича више од деценије.

Искусног тренера, такође, радује идеја да се у Београду подигне тренажни центар за све спортисте, као и идеја града Београда, да под своје окриље обједини рад свих постојећих спортских  центара.

"У том послу велику помоћ може да свима нама пружи Министарство за спорт и омладину на челу са новим министром Алисом Марић. Сигурна сам да ће Алиса као врхунски спортиста препознати приоритете и стратешке циљеве српског спорта. Ваљало би да се министар прво упозна са програмима и плановима сваког савеза, па да после тога усмерава буџетска средства на праве инвестиције", порука је Јелене Генчић новој министарки спорта и омладине.

Поред нашег најпознатијег тениског педагога, у кампу у Луковској бањи су радили млади стручњаци Нада Лукић, Микица Голубовић, Душан Михајловић и Тамара Пекић, који стасавају и ,,пеку занат", поред искусног тренера. Јер, Генчић је, између осталог, радила са Новаком Ђоковићем, Моником Селеш, Сабрином Голеш, Гораном Иванишевићем, као и низом других најпознатијих српских, југословенских и светских играча.

 

Раст интересовања младих тенисера из целог света за камп у Луковској бањи

 

"Јапанци годинама испољавају интересовање за наш камп. Ове године су нам се придружили и Кинези. Обе земље су  расположене да уложе капитал у изградњу тениске инфраструктуре у Србији, од које би користи имала и наша деца", објаснила је идеју Генчић.

Подсећајући на велико интересовање Јапанаца да тренирају у Србији, у овом кампу, Генчић сматра да би тениска академија омогућила да наша земља постане регионална и европска база за најталентованије младе јапанске играче. Кровна тениска организација,  по мишљењу Јелене Генчић, сада сама то мора да пропозна и да са Јапаном пронађе заједнички интерес.

“Јединствена је прилика да тениска организација искористи интересовање богатог и систематичног Јапана, повеже њихове интересе и наше потребе, и изгради национални тениски центар, од кога би наша деца имала трајну корист”, сматра Генчић.

Овогодишњи камп у Луковској бањи, подсетила је она,  радио је у три смене (од 1. јула до 15. августа), у којима је укупно било 89 деце из 17 земаља. Неки од њих су провели по две, а понеки су тренирали и све три смене.

"Ове године смо имали и једног 17. годишњег тенисера из Најробија (Кенија). То је показатељ пораста интересовања младих из целог света за наш камп. Зато ,,Планинка" ад Куршумлија, у оквиру чијег комплекса ради Луковска бања, поред већ постојећих врхунских услова, планира да отвори нове хотелске капацитете", истиче Генчић.

Страни тенисери су нарочито заинтересовани да вежбају на шљаци. Зато руководиоци Луковске бање планирају да за следећу годину изграде још један терен, чиме би капацитет кампа био повећан.

"Крајем ове године, од католичког Божића, до краја зимског распуста, у Луковској бањи ћемо радити са 18 најталентованије деце, која ће доћи по нашем позиву. То је већ уходана пракса, која је донела одличне резултате", најавила је Генчић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 11 септембар 2012 13:14
Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија