Кућа Добрих Вести

Login

Школа трчања - припрема за Београдски маратон

Оцените овај чланак
(2 гласова)

patikaaaaБЕОГРАД - Јубиларни 30. Београдски маратон одржава се 22. априла, пријаве су увелико у току, а сви тркачи којима је сан да прођу кроз циљ једног од најпопуларнијих маратона у региону имају довољно времена да се за њега припреме.

 

Према речима тренера из адидас Школе трчања, за амбициозни циљ о полумаратону би се требало одлучити неколико месеци пре саме трке, па је тако сада крајње време да припреме започну сви тркачи који желе да у априлу трче београдским улицама.

 

Редовно тренирање, правилно извођење вежби и озбиљна посвећеност само су део „припремног процеса“ и донекле гаранција да ће тркачи на старт маратона и полумаратона доћи без повреда.

 

Тренери ове Школе предлажу трчање три до четири пута недељно уз додатне тренинге снаге, јер је поред издржљивости, која је потребна за дуге дистанце, неопходно радити и на јачању тела. Припреме у Школи трчања су већ одавно почеле, а уколико неко жели сада да се прикључи то је могуће за тркаче који већ имају одређено искуство.

 

Уколико је неко почетник, препорука је да на пролеће почне са тренинзима за наредну сезону.

 

Трчање није само физичка, већ умногоме и ментална ствар. Истрчати полумаратон, или маратон, као и припреме за исте, нису ни најмање једноставни. Уз професионалне тренере и праву подршку, циљ који тркачи поставе пред себе није недостижан.

 

Све информације о Школи трчања доступне су на Фејсбук страни @skolatrcanjabeograd.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 05 фебруар 2017 14:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија