A+ A A-

Три ослонца српског спорта

Оцените овај чланак
(0 гласова)

sostar-i-maric-uvodnaБЕОГРАД - Српски спорт почива на три ослонца – Министарству омладине и спорта Србије, Олимпијском комитету Србије и Спортском савезу Србије (ССС) и свима нам је и убудуће  обавеза да заједничким снагама радимо за добробит српског спорта, истакнуто је на данашњем првом радном састанку нове министарке омладине и спорта Србије Алисе Марић и Александра Шоштара, председника ССС.

Са министром Алисом Марић, у посети Спортском Савезу Србије у Београду били су и  државни секретар за спорт Предраг Перуничић и помоћник за сектор спорта Драган Атанасов, као и други сарадници. Састанку су приствовали и најближи сарадници Александра Шоштара, потпредседници Спортског савеза Србије Велизар Ђерић и Душан Димитријевић и генерални секретар др Дане Корица.

Спортски савез Србије је драгоцени сарадник Министарства омладине и спорта Србије, јер представља више од сто општинских савеза и организација, као и све гранске спортске савезе у Србији и било је нормално да пре серије посете гранским спортским савезима дођемо у њихову матичну кућу и добијемо све неопходне информације, изјавила је министарка Марић, после састанка.

У обраћању великом броју представника медија, она је предочила да су разговарали  о ономе што је Спортски савез Србије  у минулом периоду веома добро урадио, а то је праћење рада спортских савеза, прикупљање годишњих програма и планова и категоризације спортова и спортиста,  али им је много помогао и у стручном и саветодавном плану, посебно у периоду када је било неопходно прилагодити правне акте спортских опрганизација новом Закону о спорту. Добру сарадњу ћемо наставити и у идућој години, за коју смо већ добили планове и програме“, најавила је Марић.

Александар Шоштар је нагласио да је Спортски савез Србије изузетно добро сарађивао са Министарством омладине и спорта, указујући да ово јесте први званични радни састанак, али да су били у контакту свакодневно и до сада, јер програми у спорту теку, и решавали су сва питања у ходу, на обострано задовољство.

„Нас Закон о спорту препознаје као невладину организацију која је спона између државе и спорта, иако мислим да спорт не треба делити на владин и невладин сектор. Спортски савез Србије је у прошлој години, у сарадњи са гранским спортским савезима и осталим организацијама, изузетно успешно завршио одговоран посао пререгистрације“.

Очекују нас, међутим, нови не мање важни задаци, пре свега, из дела примене неких одредби Закона о спорту у пракси,  у чему очекујемо и подршку Минстарства омладине и спорта Србије“, нагласио је Шоштар.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 септембар 2012 14:20
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани