Кућа Добрих Вести

Login

Пејтула победник традиционалног меморијала

Оцените овај чланак
(2 гласова)

БЕОГРАД - Бугарски дизач тегова Јундер Пејтула победник је 5. међународног Меморијала ,,Владан Михајловић", који се одржава у знак сећања на познатог српског прегаоца у том спорту.  Владан Михајловић (1940-1997) дуго година је био члан Међународне федерације за дизање тегова (IWF) и дугогодишњи генерални секретар Савеза за дизање тегова Србије и бивше Југославије.  

Пејтула је освојио прво место сакупивши укупно 407 бодова. Друго место припало је Цемиху Јакчију из Турске са 365, а треће Тодору Ценкову из Бугарске са 362 бода.

Најбоље пласирани дизач Србије на меморијалу био је Милош Кнежевић, који је у генералном пласману са 354 бода заузео пето место.

После меморијала ,,Владан Михајловић", око тридесетак дизача тегова из Србије, Словеније, Холандије, Босне и Херцеговине, Бугарске и Турске, у дворани стадиона Партизана, наставили су да се надмећу у, такође, традиционалном Гала купу Србије.

У том такмичењу најуспешнији је био Милош Кнежевић из суботичког Спартака са 354 бода. Друго место припало је Срђану Петровићу (Бањица, Београд) са 349, а треће Ненаду Кужићу (Ниш) са 342 бода.

Извор: Кућа добрих вести


Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија