Кућа Добрих Вести

Login

“Златна лопта” ФСС Владану Милојевићу и Владимиру Стојковићу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

tandemfsssssssБЕОГРАД -  Фудбалски савез Србије прогласио је најбоље у години на измаку а признања су заслужено отишла у руке тренера Црвене звезде, Владана Милојевића и голмана Партизана и најбољег националног тима, Владимира Стојковића.

 

Добитник “Златне лопте” ФСС Владан Милојевић летос је преузео црвено-беле и ове јесени их први пут после десет година довео до групне фазе неког европског такмичења, а потом и првог пролећа у Европи после 25 година.

 

“Лично за мене ово је била изузетна година. Био сам на корак од Лиге шампиона, а онда је дошао и позив вољеног тима. Уз мене су стално били породица и моји играчи, као и управа која ми је дала ову шансу. Тако сам остварио сан који сам имао као клинац који је из Аранђеловца дошао у Звезду. Ово је једна обавеза висе”, рекао је Владан Милојевић.

 

Милојевић каже да не гледа уназад у животу, али да неки резултати ипак обавезују.

 

“Сваки трофеј, било шта да добијете и освојите најтеже је то поновити и што идете више све је тежи пут. Верујем у рад, мирноћу и мислим да ће све то да буде како треба. Мени је свака наредна утакмица била најтежа и у првенству и Купу и Лиги Европе. По значају се разликују, али је за тренера свака наредна најтежа. Схватам то као препреке у животу које морате да пређете и не могу да издвојим и да на такав начин размишљам. Мислим да су то и моји играчи схватили на почетку. Ми смо спортисти морамо да дамо све од себе у свакој наредној утакмици и у једном великом клубу смо у ком морамо да побеђујемо и желимо да побеђујемо”, додао је Звездин тренер.

 

Трофеј за најбољег тренера поклања својим играчима, а објашњава и због чега.

 

“Доста пута сам причао да више времена проводим са њима него са својом децом и породицом. То су прави момци, добри момци и да није било њих не бих ни ја био ово што јесам и надам се да ћемо вредно да тренирамо. Ви као тренер не можете да урадите ништа ако немате, а ја сам стварно имао моје момке и овај трофеј бих поклонио њима”, рекао је Владан Милојевић.

 

Владимир Стојковић је први пут добио ово призање, у години у којој се репрезентација пласирала на Светско првенство, прво велико такмичење после осам година, а Партизана изборио пролеће у Европи после 12 година.

 

-Хвала ФСС и свим селекторима који су ме подрђавали све ове године. Ова награда ми је најбитнија у каријери. Хвала и мом Партизану што ми је дао шансу да опет браним на великој сцени. Доста је утицао на све ово. Хвала Мирославу Ђукићу и тренеру голмана Немањи Јовшићу који је био са мном ових шест месеци и последњих неколико утакмица у репрезентацији. Њему много дугујем за форму. Хвала и мојој жени којој припада бар 70 одсто ове награде. Обећавам да ћете видети још бољег Стојкета на Мундијалу", рекао је Владан Стојковић и наставио.- Пресрећан сам због награде, ово је нешто што сам сањао цео живот. Свакако је ово додатни мотив да направим нешто још више. Себи увек замерам када прими гол, увек задајем себи највише циљеве. Волео бих да останем у Партизану. То је мој клуб. За Нову годину имам више жеља, превасходно много здравља свима, да Партизан освоји Лигу Европе и да репрезентација освоји Мундијал.

 

Стојковић је први голман који је освојио "Златну лопту" ФСС.

 

“Не знам шта може да замени овакво поштовање Савеза. Било је ту доста играча који су имали лепу годину и који су можда заслужили ово. Али ми смо тим и увек неко други треба да искочи, један данас, други сутра. Треба већ почети размишљати о СП, такве утамице се припремају доста дуго. Полако се концентришем и ја на те противнке, како да будем несавладива препрека, да поногнем својој Србији. За сада не размишљам да ће бити пенал за Бразил, али ћу се борити да уђем у главу Нејмару”, рекао је Владимир Стојковић.

 

ОСВАЈАЧИ ОД 2005. ГОДИНЕ

 

Немања Видић - Илија Петковић

Дејан Станковић - Љубиша Тумбаковић

Никола Жигић - Мирослав Ђукић

Немања Видић - Славиша Јокановић

Милош Красић - Радомир Антић

Дејан Станковић - Милован Рајевац

Александар Коларов - Иван Јовановић

Бранислав Ивановић - Љубинко Друловић

Немања Матић - Радован Ћурчић

Немања Матић - Вељко Пауновић

Душан Тадић - Драган Стојковић

Владимир Стојковић - Владан Милојевић

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 децембар 2017 13:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија