Logo
Одштампајте ову страницу

Од ћелије до домена – еволуција живота на Земљи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

celijaБЕОГРАД - Од 3. маја до 3. јуна у Музеју науке и технике постављена је изложба „Од ћелије до домена – еволуција живота на Земљи“.

 

У Музеју науке и технике, од 3. маја до 3. јуна, биће постављена изложба „Од ћелије до домена – еволуција живота на Земљи“, која је реализована у сарадњи Музеја науке и технике, Српског еволуционог друштва и Природњачког музеја у Београду.

 

Изложба приказује најважније догађаје у еволуцији на Земљи и има циљ да објасни актуелне научне закључке о настанку живота на нашој планети истичући начине на које се живот постепено усложњавао.

 

 

Изложбу чине три повезане тематске целине. У првој експонати модела хидротермалног извора, прокариотске и еукариотске ћелије и ћелијских органела прате актуелна објашњења постанка живота на Земљи и еволуције ћелијске организације живота.

 

 

Друга целина усмерена је на опис динамичне еволуционе историје живота на Земљи. Примери фосилизованих остатака биљака и живоитиња представљају убедљив доказ о еволуционим променама које су се дешавале. Важно место у еволуционој историји имају и масовна изумирања од којих се најпознатије везује за нестанак диносауруса.

 

Трећа целина се бави настанком и еволуцијом рода Хомо, а посебна пажња посвећена је путевима миграција људи, насељавању континената и објашњењима генетичких и фосилних доказа о афричком пореклу анатомски савременог човека.

 

Пратећи програм чини низ предавања и радионица.

 

О изложби више истражите ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Teслинианум

 


Последњи пут измењено уторак, 15 мај 2018 13:27
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015