Logo
Одштампајте ову страницу

Пораз и од Македоније

Оцените овај чланак
(0 гласова)

Grb-FSS-uvodnaСКОПЉЕ - Фудбалска репрезентација Србије изгубила је вечерас у Скопљу, у 4.колу квалификација за Светско првенство, од Македоније са 1:0 (0:0). Једини гол на утакмици постигао је Агим Ибраими у 58. минуту из пенала. Србија је пре четири дана изгубила у Београду од Белгије са 3:0.

Наредну утакмицу Србија игра марта наредне године у Загребу против Хрватске.

На стадиону Филип Други, по пријатном времену за игру, утакмицу је судио Бас Нијхуис из Холандије.

Жути картони: Глигоров, Новески, Георгијевски, Грнчаров (Македонија), Бишевац, Л. Марковић (Србија)

Црвени картон: Томовић (Србија) у 58. минуту

Македонија: Пачевски - Георгијевски, Грнчаров, Новески, Лазаревски - Демири (Шулинковски), Глигоров, Тасевски (Тричковски) - Ибраими, Хасани - Ивановски (Ристовски).

Србија: Бркић - Томовић, Бишевац, Настасић, Коларов - Фејса, Игњовски - Зор. Тошић, Тадић (од 68. мин Бр. Ивановић), Лаз. Марковић (од 74. мин Сулејмани) - Ф. Ђуричић (од 61 мин. Лекић)

Србија је пружила очајну игру против Македоније. Селектор Синиша Михајловић је, након високог пораза против Белгије пре четири дана, променио састав, али су "бели орлови" слабо играли. Нашим фудблерима готово да ништа није полазило за руком.

Македонија, токође, није блистала, али је после досуђеног пенала и искључења Ненада Томовића, све конце држала у својим рукама. На крају је заслужено славила.

Након два узастопана пораза Србија је своје шансе да заигра на Светском првенству у Бразилу 2014. године, већ после четири кола, свела на минимум.

У утакмицама А групе Хрватска је у Осијеку победила Велс са 2:0, док је Белгија у Бриселу идентичним резултатом била боља од Шкотске.

 Табела А групе
1. Белгија      4   3      1     0   8:1  10
2. Хрватска   4   3      1     0   6:2  10
3. Србија       4   1      1     2   6:5   4
4. Македонија 4 1     1     2   3:4   4
5. Велс          4   1      0     3   3:11  3
6. Шкотска   4   0      2     2   2:5    2
Наредне утакмице: 22. марта 2013. године: Хрватска - Србија, Македонија - Белгија, Шкотска - Велс.

Извор: Кућа добрих вести

 


Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Најновије од Александар Цвејић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015