A+ A A-

Почела кампања "Млади су акција"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

MOS-2-novi-sad-uvodnaНОВИ САД - Кампања „Млади су акција“ коју заједно споведе Канцеларије за младе Новог Сада и Министарство омладине и спорта Србије, представљена је на конференцији за медије у сали Градског већа Новог Сада.

Циљ је да се младима понуде спорт и рекреација као начини да што квалитетније проведу слободно време и да прихвате здрав стил живота.

О значају акције говорили су државни секретар у Минстарству омладине и спорта Сбрије Ненад Боровчанин, члан градског већа за спорт и омладину Новог Сада Предраг Свилар и млади спортисти из клубова СД Војводина ватерполиста Немања Матковић, рукометаш Никола Арсенић, одбојкаш Михајло Станковић и Душан Домовић Булут, првак света у баскету („3 на 3“).

Ненад Боровчанин, државни секретар за омладину, истакао је:

- Спорт и рекреација су најбољи начин да млади у Србији проводе слободно време. Када закораче у спортску салу, закорачиће у свет фер односа, поштеног надметања, оптимизма, здравља и здраве будућности. Са друге стране, на улици вреба наркоманија, алкохол и делинквенције. Спорт је најјаче оружје против њих. Сугеришем родитељима да подрже своју децу у бављењу спортом, тренерима да буду добри педагози и да младим људима помогну да постану бољи људи, а клубове молим да учине спорт доступним сваком детету. Свако ко учествује у овој акцији, учествује у стварању добрих и здравих личности које могу на прави начин да граде Србију.

Предраг Свилар, Члан градског Већа за спорт и омладину, нагласио је да је у домену спорта неопходно водити рачуна не само о здрављу него и о неговању давно заборављених вредности. Млада особа која се бави спортом, може постати узор другима.

Град Нови Сад подржаваће све иницијативе чији су циљеви усмерени ка изградњи личности са карактером, а оганизоваће неколико турнира који ће популаризовати баскет и Лигу школског спорта.

Канцеларије за младе у градовима су важан су партнер Министарства омладине и спорта у спровођењу Националне стратегије за младе.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани