A+ A A-

Заварко брани две титуле у Лесном

Оцените овај чланак
(0 гласова)

zavarko111БЕОГРАД-Српско куглање имаће 11 представника на појединачном Шампионату света у Лесном у Пољској од 21. до 27. октобра, шест куглаша и пет куглашица: Даниел Тепша и Чонгор Барањ (Београд), Урош Јагличић (Металац, Горњи Милановац), Вилмош Заварко и Јован Ћалић (Спорт, Подбрезова), Роберт Ерњеши (Сегедин), Ливиа Санто, Рената Вилов, Невенка Јоковић и Зорица Бараћ (све Пионир), Марија Кресовић - девојачко Гајин (СПЦ Војводина). Дисциплине су појединачно- класик, појединачно - за комбинацију, спринт и микс парови и учествоваће по 64 куглаша и куглашица.

Србија ће имати у појединачном делу шесторцу куглаша и максималан број имају само још Мађари. Имамо и максимална четири места у спринту. Код жена, у појединачном делу, стартоваће пет играчица Србије а максималних шест имају Мађарице и Румунке. Словенке имају, такође, пет. У спринту имаћемо три представнице. Играће и два микс пара Србије.

На прошлом Шампионату света 2010. у Рицингу Вилмош Заварко је био најуспешнији учесник са две златне и сребрном медаљомо. Шампион света постао је поједначно – класик и појединачно -за комбинацију, а сребро је освојио у спринту. Микс пар Србије Марија Гајин – Горан Чалуковић ушао је у четвртфинале, а у поједначном делу до четврфинала су дошле Рената Вилов и Невенка Јоковић.

Кратке приреме до поласка 20. октобра одржане су у Врбасу, а селектор сениорки Мирко Чуквас каже:

- Све су играле на последњем СП у Рицингу, нема дебитанткиња и не очекујем неки притисак због значаја такмичења. Нису ово били јаки тренинзи, желео сам да мало растеретим играчице, посебно из Пионира које су имале тешко и успешно учешће на Светском купу у Аугзбургу, када су освојиле друго место. Било је и добрих и лопших резултата у минулом периоду, добре смо похвалили, лоше ћемо заборавити...

Чуквас је оптимиста, сматра да су играчице у доброј форми и да ће бити лепих вести из Лесна:

- Очекујем да свих пет прође међу 32. У Рицингу смо имали шест играчица, пет је прошло у други круг. Куглане је нова, монтирана у хали, тако да ће један од фактора успеха бити ко ће се и како снаћи.

Селектор сениора, Милош Поњавић, који је са Спортом из Подбрезове освојио треће место у Светском купу, задовољан је формом својих изабраника:

- Заварко је у последњем мечу словачке лиге оборио 744 чуња што је више од његовог светског рекорда од 728 чуњева. Нисам био задовољан, изгубили смо опкалду са газдом клуба да ће нас довести на ове приреме бели ауди ако обори 750 „дрва“. Направио је две греше, једном је „пробио“ у чишћењу и – дошли смо нашим колима. Ћалић је имао тешке мечева у Светском купу на куглани, која да је у Србији или било којој другој земљи, на њој би Немци одбили да играју и дигли би дреку до неба! Ерњеши је сјајно играо и освојио са Сегедином Светски куп. Тепша и Барањ су били у малој крзи, сада су на правом колосеку, а Јагличић је у нашој супер лиги константно у врху.

Аутобус Ласте, званичног превозника КСС, покупиће у Братислави Поњавића, Ћалића и Заварка који играју лигашки меч у суботу против Сучањија. Поњавић је уверен у добре резултате у Лесну:

- Сви ће ући међу 32. Куглана је монтажна, амбијент је мало неоубичајан, стазе су боје „труле вишње“ али су услови једнаки за све јер нико неће пре шампионата играти на њој.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 октобар 2012 12:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани