Кућа Добрих Вести

Login

Да се не заборави понос Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

cerarzeravicastanojevicmandicНОВИ САД - Носиоци нациналних признања окупили су се на иницијативу свог удружења на свечансти у хотелу „Нови Сад“ у Новом Саду и уручили традиционална признања. Свечаност је носила назив „Да се не заборави – носиоци националних спортских признања – понос Србије“.


Пре початка  Љиљана Станојевић Марковић је надахнуто говорила о првом добитнику плакете за „Нај члана“, недавно преминулом Светозару Глигорићу да би потом  минутом ћутања одата почаст великану светског шаха.

"Нај члан" - лауреати

Приближно 200  некадашњих великих асова нашег спорта поздравили су громким аплузима лауреате „Нај члана“ Ранка Жеравицу, као и најмлађег члана - златну у теквондоу са Олимпијских игара у Лондону Милицу Мандић, која је добила и једнократну стипендију Удружења. Посебно је аплаузом позрдрављена и Љиљана Станојевић Марковић - директорка овог дружења и генерални секретар Удружења носилаца националних спортских признања, која је добила плакету за допринос у оснивању удружења, али, како је и председник удружења Светлана Китић истакла - била један од „креатора Уредбе о националним признањима којом  је обухваћено 660 спортиста освајача медаља на олимпијским играма, светским и европским шампионатима“.
Удружење је за нај тренера ове године прогласило Драгана Јовића - тренера Милице Мандић.

Шурбек и Церар - почасни гости

Почасни гости на дружењу били су прослављени асови - стонтенисер Драгутин Шурбек и гимнастичар Мирослав Церар. Шурбек је у име НОК Хрватске уручио и пригодне дарове  Светлани Китић, Љиљани Станојевић Марковић и организатору дружења - џудисти Јовану Пејчићу, као и свом саиграчу, пријатељу и спаринг партнеру Зорану Калинићу.
Учеснике и госте поздравила је председник Удружења носилаца спортских националних признања Светлана Китић.
О здравственој заштити чланова говорио је Ненад Стекић и обавестио да је прослављена  рукометашица Иванка Шуприновић добила ваучер за опоравак у бањи после болести. На жалост Шуприновићева, управо из здравствених разлога није присуствовала дружењу.
 Драгомир Вујковић члан Председништва Удружења носилаца спортских националних признања говорио је о потреби укључивања некадашњих асова у рад гранских спортских савеза.
Посебена признања уручена су хотелу „Нови Сад“ и аутопревознику "Ласти", која је обезбедила аутобус за превоз чланова Удружења носилаца спортских националних признања из Београда за Нови Сад.
Дивне стхове посвећене, како је рекао, "људима којима се дивио и чијим се успесима  радовао,“ говорио  је глумац Мима Караџић.
Наредно дружења биће 14. фебруара идуће године на  слави удружења Свети Трифун,а домаћини ће бити боксери - чланови Удружења из Ваљева.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 новембар 2012 16:36
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија