Logo
Одштампајте ову страницу

Трибина: Вера и атеизам

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dryavadanskassssТрибина „Вера и атеизам“ заједно са промоцијом истоимене књиге, одржаће се у уторак, 17. децембра са почетком у 19 часова у Дому омладине.

 

Да ли је атеизам логички врхунац развоја људске свести и као такав став супериоран у односу на веру? Можемо ли атеизам схватити као једини рационални закључак који стоји насупрот ирационалној вери, или је он сам својеврсна форма веровања?

На који начин се може остварити богословска процена атеизма и обратно? У којој мери могућ дијалог верника и атеисте, и зашто је тај дијалог теже остварити са антитеизмом? Који је однос вере, разума, ума и (са)знања и у којој мери сусрет са природним наукама представља потешкоћу, а у којој мери подстрек вернику? Који је однос науке и вере?

На ова питања покушаће учесници трибине да дају одговор на презентацији књиге “Вера и атеизам” (издавач, Бернар) др Александра Милојкова.

учествују:

др Александар Милојков, аутор књиге

др Оливер Суботић, свештеник и уредник Православног мисионара СПЦ

ђакон Радомир Маринковић, референт за црквену просвету Светог Синода СПЦ

ма Владимир Пекић, теолог и наставник Верске наставе при АЕМ

Организатори: Библијски културни центар и Дом омладине Београд


Последњи пут измењено субота, 14 децембар 2019 23:18
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015