Logo
Одштампајте ову страницу

Виртуелни Научни клуб

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ROBOTOTITTTZTZTZTАктивности Научног клуба пресељене су на интернет због пандемије коронавируса, али то вас не спречава да учествујте у новим научним подухватима.

 

У виртуелном Научном клубу можете да учествујете у активностима и садржајима који вас позивају у нове научне подухвате.

 

За све оне који су се са нама дружили и раније, организатори су се потрудили да већ познату атмосферу Научног клуба пренесу кроз рачунаре и мобилне телeфоне. За оне који су први пут са Научним клубом - спремите се да науке, како природне тако и друштвено-хуманистичке, технологију, математику и инжењерство упознајете на несвакидашњи начин, потпуно другачији од оног из школских учионица.

 

Toком априла, тема радионица је вештачка интелигенција. Све о априлским радионицама можете сазнати ОВДЕ.

 

 

Како Инстаграм зна шта волим? Кроз серију интерактивних задатака сазнаћете више о алгоритмима који стоје иза друштвених мрежа. Како све те друштвене мреже знају да баш волим псе, или хаљине, или да сам се заљубила? На овај начин, удубићемо се и у боље разумевање начина на који функционише људска интелигенција.

 

Колико знаш о вештачкој интелигенцији и роботици? Узбудљиви квиз, који можете да решавате са члановима породице, даће вам занимљиве увиде о свету роботике.

 

У малој школи за роботе, најмлађи учесници могу да учествују у развијању паметних робота. Како би изгледао робот који иде у школу? Шта би могао да уради? Како би радио задатке?

 

У виртуелном Научном клубу вежба се критичко размишљање и креативност: копа се по кухињи, радном столу, растављaју се старе играчке и интервјуишу укућани.

 

Теме којима се баве у виртуелном Научном клубу осмишљене су тако да прате и продубљују школска знања из различитих природних и друштвено-хуманистичких наука. Методе рада су засноване на искуственом учењу, као и практичном раду. Активности и материјале осмишљавају научни демонстратори, студенти различитих факултета, који су обучени за научну комуникацију са децом.

 

РАДИОНИЦЕ

 

Како Инстаграм зна шта волим?

 

Колико знаш о вештачкој интелигенцији и роботици?

 

Школа за роботе

 

Извор: Елементаријум


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015