Logo
Одштампајте ову страницу

Обележавање Међународног дана светлости

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dansvetlostiТрећу годину заредом Национални координациони систем Србије 29. и 30. маја организује манифестацију Међународни дан светлости, коју подржава и Центар за промоцију науке.

 

УНЕСКО је даном светлости прогласио 16. мај, дан када је 1960. године емитован први ласерски зрак помоћу рубинског кристала. Овим поводом се од 2018. године широм света организују различите манифестације, а међу државама које обележавају овај датум налази се и Србија.

 

Услед специфичних околности због пандемије Ковид-19, овогодишњи програм, под слоганом „Види светлост“, у целости ће се одвијати онлајн.

 

Организатори истичу како Међународни дан светлости није посвећен само истраживањима и примени светлости у науци, већ да је циљ да се широј јавности укаже на светлост и уважавање њене улоге у животима грађана – како у областима науке, медицине, комуникације и енергије, тако и у сферама културе, образовања и одрживог развоја. Уз ову манифестацију, објављена је и пратећа електронска публикација, зборник „Светлост у граду“.

 

Ове године 29. и 30 маја, грађани свих узраста моћи ће да учествују у различитим програмима као што су онлајн конференција, уметнички и литерарни конкурси и дечје радионице које се могу одржавати у оквиру породице.

 

Посетите сајт Међународног дана светлости

Програм Међународног дана светлости 2020

Пријавите се на конкурс Види светлост

 

Извор: Елементариум/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 16 мај 2020 21:08
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015